Kowai – Prelude

Kowai – Prelude
Eigen Beheer, 2009

Als je eerste demo Prelude heet, ben je wat van plan. In het geval van Kowai zou dat helemaal niet erg zijn, want de wat aan het stevigere The Gathering-werk herinnerende songs smaken naar meer.

Van het gaspedaal volledig ingetrapt tot een rustige en bijna dromerige piano-interlude tijdens Hideaway is diversiteit het sleutelwoord als het gaat om de vier songs op deze demo, en de band levert in dat opzicht binnen twintig minuten een prima visitekaartje af. Uiteraard laat de productie nog wel iets te wensen over en kan het materiaal hier en daar nog wel lichtjes gepolijst worden, maar dat is voor zo’n eerste stap helemaal niets vreemds en ook absoluut niet erg. Enige puntje van kritiek is eigenlijk te uiten op de zang van Laura van Nes, die op zich geen heel beroerde prestatie levert, maar hoorbaar nog aan het zoeken is naar wat haar stem kan en doet, en dientengevolge de plank ook een aantal keren behoorlijk mis slaat, vooral in de hogere regionen. Een zanglesje of twee om dit wat bij te schaven lijkt me geen slecht idee.

Al met al is de kritiek weinig noemenswaardig. Kowai is op Prelude in hoofdzaak gewoon goed bezig en heeft ook zeker de potentie uit te groeien tot iets moois. Op naar de eerste full-length wat mij betreft.

Tracklisting:

  Kowai - Prelude

 1. Eternal Night
 2. Devotion
 3. Pride
 4. Hideaway

Line-up:

 • Laura van Nes – zang
 • Bertran Zwijnenburg – gitaar, zang
 • Arjen Bosma – gitaar
 • Rik Beerthuizen – bas
 • Joost Lobbes – drums

Links: