Korpse – Insufferable Violence

Vroeger, en dan heb ik het over eind jaren ’80 , toen ik nog een heel jong schaapje was (later ben ik vaak lam geweest maar dat is een ander verhaal) hing ik rond in de plaatselijke platenzaak waarvan het achterste gedeelte gereserveerd was voor het hardere genre. Urenlang hingen we daar rond om naar lp’s te luisteren, stiekem shag te roken, te praten over welke bands het hardst waren en hoeveel herrie je met zo min mogelijk bandleden kon maken. Napalm Death en het trio van Wargasm werden altijd genoemd. Beluistering van het derde Korpse album bracht me in gedachten terug naar die tijd.

Korpse bestaat uit een klassieke bezetting van zang, (bas)gitaar en drums en weet in die minimale bezetting maximaal lawaai te maken. Hoewel het niet allemaal op lichtsnelheid wordt gebracht, weet Korpse de kunst van een krachtige riff goed uit te buiten. Binnen een nummer schakelt de band ook nog eens moeiteloos van snel naar traag/slepend en doordat er hier en daar en stop-and-go overgang wordt gebruikt blijft de verrassing er na meerdere luisterbeurten inzitten.

En dan het vocale gedeelte: een diepe (soms gedubde) grunt, hese scream of van die gorgelend doucheputjes-grind vocalen. Het komt allemaal voorbij. Moeiteloos gooit Korpse deathmetal, grindcore en crust door elkaar en weet dat om te smeden in een tiental ijzersterke nummers. Insufferable Violence heeft alles in zich om de band naar verdere hoogtes te brengen. Juist omdat Korpse uit meerdere vaatjes tapt en de mix van genoemde genres juist doseert.

Terug verlangen naar de goede oude tijd… Het kan met dit knalharde album van Korpse. Gewoon even checken!

Score:

85/100

Label:

Unique Leader, 2021

Tracklisting:

 1. PTSD
 2. Insufferable Violence
 3. Disposable Underaged Objects
 4. Self Preservation
 5. A Final Lesson
 6. Genocidal Bloodbath
 7. Callousness
 8. Vital Transaction
 9. Molestation Condonation
 10. Epochs Of Melancholy

Line-up:

 • Sven van Dijk- Zang
 • Floor van Kuijk – Gitaar
 • Robin van Rijswijk – Basgitaar
 • Marten van Kruijssen – Drums

Links: