Knife – Knife

Knife. Eigenlijk een geniale naam voor een band. Toch blijken er maar drie gezelschappen zo te heten. We hebben een Spaanse thrashmetalband die na een demo een stuk succesvoller verder ging onder de naam Invadeath. Dan is er een Fins blackmetalproject van het heerschap Graf Werwolf, die ook berucht is vanwege Satanic Warmaster en  andere politiek lastige bandjes. Nu hebben we het echter over een Duitse band die toevallig een mengelmoes van de twee andere Knifes speelt: zwartgeblakerde thrash/speedmetal met een flinke dosis punk. Muziek in de richting van Midnight, Bütcher, Evil Invaders, Destruction, Venom, Gehennah en vooral Bewitched.


Knife is de debuutplaat voor de heren Vince Nihil, Laz, Gypsy Danger en Ferli Thielmann en wat u verwacht is wat u krijgt: een kleine veertig minuten rammen, gecombineerd met opgefokt geschreeuw, lekkere gitaarsolo’s en makkelijk mee te zingen refreintjes: I am possessed/I am possessed by the/I am possessed by the knife, dat werk. Vuist in de lucht en laat die opgekropte woede maar gaan. Aan het eind wacht de bar of – als u thuis bent – de koelkast, om bier door je keel te gieten. Of over je kop, kan jou het schelen.

De originaliteitsprijs gaat aan deze mannen voorbij want als u ooit iets van eerder genoemde bands of hun collega’s hebt gehoord, heeft Knife voor u geen verrassingen. Dat hoeft ook niet, dit is gewoon een goede bak metal die lekker in elkaar zit (luister maar eens naar Demon Wind of Possessed), uitstekend klinkt en wordt gespeeld door mannen die het kunnen. En hun enthousiasme tonen: een absolute voorwaarde voor dit specifieke genre. Het is vuig, het is smerig en het klopt als een zwerende vinger. Knife. Heerlijk!

Score:

80/100

Label:

Dying Victims Productons, 2021

Tracklisting:

 1. Behold the Horse of War
 2. Inside the Electric Church
 3. White Witch Black Death
 4. Black Leather Hounds
 5. K.N.I.F.E.
 6. I Am the Priest
 7. Furnace
 8. Sword Loser
 9. Demon Wind
 10. The Hallowed Chamber of Storms
 11. 1989
 12. Possessed

Line-up:

 • Vince Nihil – Vocalen
 • Laz – Gitaar
 • Gypsy Danger -Bas
 • Ferli Thielmann – Drums

Links: