Klont!! – Shed Sessions

De Peelrand heeft in Nederland enkele opmerkelijke bands voortgebracht. Voor de lezers die vroeger een potje knikkeren of lummelen op school verkozen boven een sticker bij topografie of geschiedenis: dat is een breuklijn in onze aardkorst die vanuit Duitsland in noordwestelijke richting loopt langs onder andere Roermond, Gemert, Boekel, Uden en Heesch. Nee, staan niet op uw (geologische) kaart? Oost-Brabant is dat ja. Het geeft ook niets als je hier geen weet van hebt eigenlijk, de kans is groot dat ze in de tussenliggende dorpen nog steeds communiceren met handgeschreven brieven die de geadresseerde alleen bereikt als de duif van goede komaf is, corona slechts een vernieuwde variant is van een veelgebruikte bakboter en waar de politie nog op een varken patrouilleert.

Toch hebben er veel memorabele concerten plaatsgevonden in het plaatsje Volkel, specifieker geschreven het jongerencentrum (Soos) Plock. Met zo’n naam kan het al niet mis natuurlijk. Maar waar heb ik het nou precies over in de eerste zin van deze alinea? Het duivelsbedje van Last Days Of Humanity staat in Uden, grindcoreband F.U.B.A.R. vindt zijn oorsprong in Volkel en dan hebben we dit bonte deathgrindgezelschap genaamd Klont!! uit Beek en Donk.

De EP Shed Sessions bevat één nieuw nummer dat vermoedelijk ook zal staan op het aankomend album The Gallery Of Evil. De overige vijf tracks bestaan uit favorieten van de fans, zo schrijven de heren zelf. Met een stevige Rompeprop-groove is het kersverse nummer Feed Them To The Pigs, net als The Butcher Of Hannover (dat gaat over seriemoordenaar Fritz Haarmann), voorzien van dansbare deathgrind in zijn meest eenvoudige, doch pure vorm. Het opnieuw opnemen van de nummers blijkt een goede keuze te zijn aangezien alle instrumenten deze keer wél goed te horen zijn. Het bewijs is dan ook geleverd: een studio werkt beter dan opnemen in een varkensschuur. Ook de aanstekelijke samenvoeging van de nummers Sydney Mutilator / Torsokiller en de pompende, met een grammi-award beloonde single The Loneliness Of The Long Distance Killer luister ik met een grote glimlach op het gelaat.

Klont!! speelt het type deathgrind dat ze in bijna iedere oefenruimte wel kunnen maken. Metal gemaakt voor en door vrienden. Dat doet niets af aan het feit dat het lekker weg beukt en onder het genot van een goudgele rakker live absoluut voor vertier zorgt. Ook op plaat is het nu dus allemaal beter te volgen, wat ervoor zorgt dat Shed Sessions een leuke kennismaking is met Klont!!: een band die wereldwijd bekend is in Beek en Donk en omstreken. Voor slechts 8,84 euro komt de lokale postduif het EP’tje op jouw deurmat bezorgen en bestellen doe je via de onderstaande site!

Label:

Eigen beheer, 2021

Tracklisting:

  1. Sydney Mutilator / Torsokiller
  2. The Butcher Of Hannover
  3. I Really Screwed Up This Time
  4. Subway Sarin Attack
  5. The Loneliness Of The Long Distance Killer
  6. Feed Them To The Pigs

Line-up:

  • The Embalmer – Vocalen
  • Axewielder – Gitaar
  • Mr. Moonshiner – Basgitaar
  • Peepo The Clown – Drums

Links: