Kings Never Die – All The Rats

Kings Never Die werd eind 2019 opgericht en bracht vervolgens de EP Raise A Glass uit. Vlak daarna kwam dat virus uit China de wereld overgewaaid en konden alle plannen overboord worden gegooid. Maar zoals het een goed hardcoremuzikant betaamt, werd gestaag tegen de stroom in geroeid en zie daar: het debuut verschijnt nog geen vier jaar na oprichting. In Kings Never Die vinden we tegenwoordig ex-bandleden van Dog Eat Dog, Mucky Pup (Dan Nastasi) en Biohazard (Danny Schuler).

De hardcore die de vijf heren op het debuut brengen, bevat heel wat punk- en metalinvloeden en daarmee kleurt de band heerlijk buiten de lijntjes. Je vindt van die heerlijke gitarriffs die diep in de New York scene zijn geworteld maar er wordt rustig een scheut melodie aan toegevoegd zonder dat het aan kracht inboet. Het is duidelijk dat Kings Never Die bestaat uit muzikanten die weten hoe je hardcore brengt en wat dat moet uitstralen.

En juist in dat laatste schuilt de kracht van Kings Never Die. Goede nummers schrijven is een kunst maar die met overtuiging brengen is nog een ander verhaal. Elke noot op All The Rats wordt overtuigend gebracht. Of het nou een nummer vol breaks en achtergrondzang als Make Them Anymore of een meer recht-toe-recht-aan nummer als Stay True is.

Ik gun niemand het ongeluk wat sommige mensen overkomt maar als het een dergelijk kwalitatief goed album als All The Rats oplevert, hoop ik bijna dat de bandleden te maken met een portie leed. Wedden dat ze er krachtiger uitkomen en een nog beter tweede album gaan opnemen? Liefhebbers van hardcore met wat bredere invloeden houden dit in de gaten.

Score:

77/100

Label:

Metalville Records, 2023

Tracklisting:

 1. Stay True
 2. Stand For It All
 3. This One’s For You
 4. Were We Friends At All?
 5. Make Them Anymore
 6. All The Rats
 7. Never In My Eyes
 8. We Need The Truth
 9. The Juice
 10. Side By Side

Line-up:

 • Dylan Gadino – Zang
 • Dan Nastasi – Gitaar, zang
 • Larry Nieroda – Gitaar
 • Evan Ivkovich – Basgitaar
 • Danny Schuler – Drums

Links: