King Satan – I Want You To Worship Satan

Trek me de bek niet open als het over Finse en Zweedse industrial metal gaat. Grote, grote fan namelijk, bands van Pain tot Turmion Kätilöt, over Waltari naar Fear of Domination. King Satan hoort ook thuis in dat rijtje en wekte een beetje mijn interesse in 2017 met de videoclip van het nummer Satanized (Praise Hail Satan!), dat op het album King Fucking Satan te vinden was. Het betrof een nogal lachwekkend nummer, maar de beat en de tranceriedel waren aanstekelijk. Nu is er een nieuwe plaat genaamd I Want You To Worship Satan.


Dit I Want You To Worship Satan is geen aangename zit geworden. In plaats van stuwende of dansbare industrial krijgen we een mengelijk tussen foute Xe-None, Semargl en Franse acts als The CNK en Pavillon Rouge. Simpele gitaarriffjes met heel veel herhaling (de refreintjes worden po(e)pmatig veel herhaald), doorzichtige opbouw, Eurodisconiveau van het zeventiende knoopsgat, kinderlijk eenvoudige maar tegelijkertijd ook dodelijk catchy geluidjes uit het keyboard en vrij debiele teksten. Die laatste twee zaken zijn eigenlijk nog de leukste aspecten aan deze plaat, die wellicht omwille van het clowneske Joker-gehalte meer aandacht zal krijgen dan anders het geval zou zijn.


Ondertussen staan er al drie of vier videoclips van dit album online en ze zijn dan wel memorabel, maar niet omwille van de grote muzikale klasse. Het minste problemen heb ik bij het nummer Fuck The World, maar bekijk ze gerust zelf om daarna te beslissen wat het minst vervelende nummer voor u is. Bekruipt jou ook het gevoel dat het allemaal enorm  saai is? Wel, mij ook.

Inverse Records is een heel actieve distributeur van vooral Finse (debuterende) metalproducten waar ik veel bewondering voor heb, maar deze uitgave is niet bevorderlijk voor die waardering. Al blijf ik ze zeer dankbaar omdat ze me Vorna lieten ontdekken. En het Belgische Splendidula natuurlijk!

Score:

50/100

Label:

Inverse Records, 2019

Tracklisting:

 1. The Killing Of God
 2. Fuck Yoga
 3. Psychosadomasochism
 4. I Want You To Worship Satan
 5. All Magick Is Chaos Magick
 6. Fuck The World
 7. The Antichristification
 8. Circus of the Mind
 9. Transgression
 10. Raison d’Etre
 11. The Portrait Of Darkness

Line-up:

 • Sir Changa McKenna – Drum
 • Jerry Rock’n’roll – Bas
 • King Aleister Satan – Keel
 • Magister Demaniac – Gitaar
 • Kate Boss – Synths, zang

Links: