King Heavy – Guardian Demons

Het is voor de zekerheid maar goed dat het voetbalteam van Chili zich niet heeft geplaatst voor het WK in Rusland, want dat zou de onderlinge verhoudingen wellicht wat op scherp kunnen zetten tussen de Belgische zanger en de Chileense muzikanten. De logistieke uitdaging die deze band heeft zorgt ervoor dat één en ander goed gepland moet worden, alvorens er samengewerkt kan worden. Maar dan krijg je ook wel wat.

Guardian Demons is de opvolger van het titelloze debuut uit 2015. Waar op dit debuut de heavy metal en doom metal nog vochten om de macht, en er een horrorachtige sfeer hing, kunnen we nu stellen dat de strijd vooralsnog is gewonnen door de doom. Dat blijkt nog niet zo uit het openingsnummer Guardian Demon, dat een uptempo basis bevat. Uit de overige nummers des te meer.

Zo is het nummer Doom Shall Rise een eerbetoon aan het helaas ter ziele gegane gelijknamige festival in Duitsland. Daar hebben bassist Daniel (destijds van Procession) en zanger Luce in 2009 voor het eerst met elkaar kennis gemaakt en is het zaadje voor King Heavy geplant. Het beste heeft de band bewaard voor het laatst. Come My Disciples is het langzaamst en een heerlijke depressief nummer, met een loodzware simpele, maar uiterst effectieve riff. Daardoor is het begin ijzersterkt en richting het eind van dit nummer volgt nog een naargeestige solo. As in a Nightmare is het meest gevarieerd en tevens het langste nummer. Het horrorsfeertje komt hier ook nog even om de hoek kijken.

King Heavy brengt met Guardian Demons een prima tweede album uit, doom voert hierbij de boventoon met links en rechts nog wat heavymetalinvloeden. Liefhebbers weten naar mijn idee genoeg.

Score:

84/100

Label:

Cruz Del Sur Music, 2018

Tracklisting:

  1. Guardian Demon
  2. (Death is But an Extreme Form of) Narcosis
  3. Doom Shall Rise
  4. Cult of the Cloven Hoof
  5. Come My Disciples
  6. As in a Nightmare

Line-up:

  • Luce Vee – Zang
  • Matias Aguirre – Gitaar
  • Daniel Pérez Saa – Bas
  • Miguel Canessa – Drums

Links: