Kimaera – Solitary Impact

Kimaera – Solitary Impact
Stygian Crypt Productions, 2010

Ik kreeg het een beetje koud toen ik vernam dat dit een nieuwe Stygian Crypt Productions release bleek te zijn. Ik ben namelijk nog steeds niet bekomen van de laatste Folkodiarree, een spijsverteringsversneller in extremo. Kimaera komt uit Libanon en brengt symfonische metal met een donker karakter. Dit is hun tweede.

De melodische doom van deze band vindt makkelijk zijn gelijke in het Nederlandse Morphia, wanneer je de piano vervangt door Oosterse tunes en zweverige bloemklanken. Vrij abstracte en door gothic beïnvloedde creaties die fans van Orphanage wel kunnen bekoren inclusief de brutere momenten die een mooi contragewicht vormen tegen de zemerige breekbaarheid van de cleane vocalen en intrieste, continu aanwezige toetsenparade. Veel goede bedoelingen en indrukken, alleen zijn ze wat onderbemand in het songwriting-departement.

Al bij al een voldoende sterke plaat om te proberen. In tegenstelling tot vele bands uit het Midden-oosten overdrijven ze niet met de zwoele deuntjes en benaderen ze haast de Europese bandstandaard. Alleen blijven ze wat steken in onsamenhangendheid en goede bedoelingen. Nederland en Belgïë kennen genoeg bands om deze niet te hoeven importeren, al blijft het een afdoend sterke release.

Tracklisting:
KMR

 1. Bloody Tourniquet
 2. A Breath of Despair
 3. A Silent Surrender
 4. Solitary Impact
 5. Holy Grief
 6. In The Shade of Nephilim
 7. All that I Am
 8. The Taste of Treason
 9. Of Wine and Woe
 10. The Garden Tomb

Line-up:

 • Pierre Haddad – Vocals, Guitar, Keyboards
 • Paul Garabed – Guitar
 • Wissam Abiad – Bass
 • Charbel Nacouz – Keyboards
 • Simon Saade – Drums
 • Milia Fares – Violin

Links: