Kill Ritual – The Serpentine Ritual

Kill Ritual – The Serpentine Ritual
Scarlet Records, 2012

Met twee Imagika-leden en de bassist van Death Angel in huis weet je wel welke kant dit opgaat. Kill Ritual debuteert met übertrue thrash metal, Bay Area thrash metal, heavy en kopschuddende thrash metal.

Alles klopt aan deze plaat. De Andy La Rocque Sonic Train Studio-productie, het herkenbare zanggeluid van deze nochtans onbekende zanger, het heavy gitaarwerk, de snelle thrashpartijen, de catchy refreinen met stoere teksten, de 80’s sfeer… Pure US thrash metal. Niet overdreven agressief of brutaal dus, gewoon lekkere stadion-thrash met een heavy rock fundament met flitsende en ondersteunende solo’s, op een bedrijvige beat en met veel dubbele bassen.

Niet dat dergelijke platen mij vochtig maken of zo, maar de combinatie van het prima riffwerk, de overtuigende vocalen en het intense drumwerk geven toch aanleiding tot actief meebewegen. Niet alle nummers zijn even geïnspireerd, waardoor de plaat soms wat aan overtuiging verliest. Geen slechte thrashplaat dit The Serpentine Ritual, benieuwd hoe ze het er live vanaf brengen.

Kill Ritual cover
Tracklisting:

 1. The Serpentine Ritual
 2. Torn Down
 3. Time To Kill
 4. Ambush
 5. Old School Thrasher
 6. Coat Of Blood
 7. Cold Hard Floor
 8. Law of the Land
 9. The Day The World Dies
 10. Prisoner Of The Flesh

Line-up:

 • Joe Aghassi – Drums
 • Jerry Watt – Guitars
 • Kleber Mandrake – Vocals
 • Horacio Colmenares – Bass

Links: