Kevlar Bikini – Hi-Fi Or Die

Kevlar Bikini – Hi-Fi Or Die
Overdub Recordings, 2014

Nog maar zelden zo’n toepasselijke bandnaam gezien. Kevlar Bikini: het ziet er leuk en lekker uit, maar het zit voor geen meter en schuurt als de pest. Dat geldt ook voor de punkrock/rock’n’roll van deze uit Zagreb afkomstige band. De muziek is leuk, swingend, bijna feestelijk en prima gespeeld. De teksten zijn ruw, humoristisch en eigenwijs en de nummers zijn pakkend maar veel te kort. Net als het echt leuk wordt stopt het weer.

Hi-Fi Or Die is een lekker en leuk album en de muziek doet mij denken aan de beginperiode van Volbeat. Dat is een groot compliment wat mij betreft, want in mijn ogen behoort de muziek van deze band uit de begintijd tot de absolute klassiekers in het genre. Dat niveau haalt Kevlar Bikini niet omdat er net even teveel leentjebuur wordt gespeeld qua thema’s en riffs. Maar een zeer swingende mengeling van hardrock gitaarwerk, pure rock’n’roll en punkerige zang en teksten maakt mij vrolijk. Dat het productieteam van The Hellacopters daar wat mee van doen heeft, verbaast dan ook niet.

De tijd dat punk stond voor puur anarchisme in muziek, en dat iedereen die wil spelen en zingen dat gewoon moet doen (ook al kan je er niks van), dat er geen regels of structuur waren, is al lange tijd voorbij. De daaruit ontstane punkrock en aanverwante artikelen hebben vaak te kampen met een gebrek aan originaliteit en kwaliteit. Kevlar Bikini bewijst in 2014 toch nog maar eens dat het genre meerwaarde kan hebben en recht van bestaan. Het swingt de pan uit en kan op ieder feestje gedraaid worden en live moet het ook wel leuk zijn, al kan ik dat niet bewijzen. “Ik vind het gewoon lekker” zeg ik dan in STER reclametaal.

Tracklisting:
Kevlar Bikini

 1. Wow?!
 2. Hoax Revolution
 3. Human Spittoon
 4. Summer Of Hate
 5. Hit-It-Right-Or-Go-Home
 6. Climax
 7. Twisting By The Cesspool
 8. Death To All That Is Anti-Rock
 9. Anti-Rock
 10. Doom-Mood

Line-up:

 • Auker – Zang
 • Berta – Gitaar
 • Kasi – Bass
 • Kicho – Drums

Links: