KEN Mode – Loved

De Canadese band KEN Mode levert met Loved alweer zijn zevende langspeler af. Deze metalcoreband, die zijn muziek zelf liever bestempeld als noise, timmert al sinds 2003 aan de weg en toert volop. Op Loved zijn voor het eerst ook death- en blackmetalinvloeden te horen. Het maakt dat dit album dieper en donkerder klinkt dan ooit.

KEN Mode omschrijft Loved als het perfecte album om op repeat te zetten, terwijl je je fysieke grenzen test tot het maximum. Het gevoel van het meest wanhopige deel van je ziel, dat zich een weg naar buiten probeert te graven. Bij het beluisteren van het album krijg je het gevoel dat er een vrachtwagen gevuld met betonnen palen door je huiskamer komt denderen. Daarbij maakt KEN Mode ook nog eens gebruik van piano en saxofoon. Dat komt niet veel voor in dit genre, maar het past naadloos in de muziek. Het krachtige janken van de saxofoon versterkt het gevoel dat de band probeert op te wekken. De rammende gitaren en de beukende ritmesectie maken het geheel tot een muur van geluid. De agressie en de weerstand tegen alles spat ervan af en verzwakt nergens.

KEN Mode levert met Loved een album af dat een nieuwe weg voor de band moet betekenen, en slaagt hier volledig in. Mocht je een boze dag hebben, en behoefte hebben aan muziek om samen even lekker tegen alles aan te schoppen, dan zit je bij deze Canadezen goed.

Score: 

70/100

Label:

Seasons of Mist, 2018

Tracklisting:

 1. Doesn’t Feel Pain Like He Should
 2. The Illusion of Dignity
 3. Feathers and Lips
 4. Learning to be Cold
 5. Not Soulmates
 6. Very Small Men
 7. This is a Love Test
 8. Fractures in Adults
 9. No Gentle Art

Line-up:

 • Jesse Matthewson – Zang, gitaar, percussie, piano
 • Shane Matthewson – Drums
 • Scot Hamilton – Bas, achtergrondzang, percussie
 • Kathryn Kerr – Saxofoon

Links: