Keitzer – Ascension

Aan deze ervaren heerschappijen hoef je niet meer te leren hoe je een pot botafkluivende deathgrind speelt. Al vroegen we ons af of de Duitsers en Portugees dat wel zouden doen op hun zesde full length. Hemelvaart heet die namelijk, nu niet meteen een titel waar je de boel voor stuk slaat.

Bij het horen van de vermorzelende openingstrack is dat wel normaal gedrag. Rijtende snaarstromen met dubbele baspletwalsen en kappend snaredrumijzer laten meteen horen waarom Hemelvaart een feestdag is. Bruut inhakende midtempohouwen slaan de spaanders eruit en ze trekken ook nog een venijnige melodie of vijf mee door de snaarpers. Opgefokte grunts en vliezige screams briesen er ofwel tegelijk ofwel apart de vellen vanaf, zodat – wat het ook is dat ten hemel opgenomen gaat worden – helemaal verzendklaar is.

Wat zij anders doen dan andere razernijgrinders is hun moordlustige akkoordenmaalderij eerder iets immanents in plaats van iets waanzinnigs meegeven. Daardoor gaat het soms heel hard op Nile of Immolation lijken.  De songs recyclen regelmatig patronen van elkaar en vallen vaak in herhaling. Los daarvan steekt het allemaal in een puntgave dynamietsound waarin de gitaren denderen, de drums dorsvlegelen, de vocalen bulderen en zelfs de bas er als smeerolie afspat. Hemels!

Score:

84/100

Label:

Give Praise Records, 2017

Tracklisting:

 1. We Will Drown All Of You In Blood
 2. Ascension
 3. Peace Was Never An Option
 4. Übermensch
 5. Ritual
 6. Vengeance
 7. Salvation
 8. Conquistador
 9. Black Silent Tides
 10. Origins Of Madness
 11. Enemies Of Existence
 12. Wolves Among Us

Line-up:

 • Tim Terhechte – Drums
 • Michael Dölle – Gitaar
 • Christian Chaco – Vocalen
 • Simon Venig – Basgitaar
 • Nicolai Hinse – Gitaar

Links: