Katharos XIII – Negativity

Het Roemeense Katharos XIII brengt met Negativity zijn tweede full-length uit na Dead Emotions uit 2011. Het is dus al weer eens even geleden dat dit gezelschap wat uitgebracht heeft. De naam van de plaat verraad het al bijna; dit is niet een vrolijk plaatje voor een zomerse dag aan het strand.

De depressie die Negativity heet trapt af met XIII, een nummer dat direct de toon zet voor de rest van het album. Duistere riffs gecombineerd met eentonige drums laten je nekharen recht overeind staan. Ook de titeltrack Negativity is daarop geen uitzondering, al zit hier wat meer tempo in. De zang van F gaat door merg en been. Je kan horen dat deze heren weten wat ze moeten doen met hun instrumenten. Dit is op het hele album terug te horen. De over het algemeen lange nummers lopen naadloos in elkaar over en blijven het gevoel van een koude muur oproepen.

Katharos XIII haalt zijn inspiratie uit verschillende invloeden zoals persoonlijke ervaringen (paranoia, depressie en dat soort dingen), vreemde verhalen en boeken. De bandleden weten dit om te zetten in een sterke plaat waarbij je kan horen dat deze heren zelf de nodige ervaring hebben met bovengenoemde thema’s.

Score:

75/100

Label:

Loud Rage Music, 2017

Tracklist:

1. XIII
2. Negativity
3. No One Left To Lead The Way
4. The Chains Are So Beautiful
5. World’s Coffin
6. I Die Everytime I Walk This Path
7. Inside

Line-up:

  • F – Zang Gitaar Keyboard
  • Andrei -Gitaar
  • SQ – bass
  • Sabbat – drums

Links: