Karmic Void – Armageddon Sun

Karmic Void was een project uit Finland bestaande uit de heren Gorath en Atvar, waarbij van eerstgenoemde bekend is dat hij de drumstokken ter hand neemt. Ik ga er gemakshalve van uit dat de rest van het instrumentarium door zijn kompaan zijn ingespeeld. In 2008 werd er slechts een demo uitgebracht. Dat ding wordt nu op vinyl uitgebracht door Terratur Possessions.

Slechts drie nummers staan er op Armageddon Sun. De wat rommelige black metal met gruizige jaren ’90 productie heeft een kenmerkende Finse feel. Het tempo ligt hoog, de drums staan veel te hard in de mix en het is onduidelijk in welke taal de hese screams worden geblaft. Voor liefhebbers vormt dit geen enkele belemmering. Dergelijke elementen gaan net zo makkelijk en snel naar binnen als de ziel van een atheïst de hel in wordt gezogen.

Raakvlakken zijn er met Beherit, Hellhammer en de hele oude Impaled Nazarene. Tijdens het schrijven van deze recensie heb ik de repeatknop aangezet en dat mag een indicatie zijn. Enkel underground liefhebbers in een bezit van een ouderwetse platenspeler gaan dit checken. Aanbevelenswaardig! Dat wel.

Label:

Terratur Possessions, 2019

Tracklisting:

  1. Dreaming In Ideal Void
  2. Armageddon Rides
  3. Blindness, Muteness, Stillness

Line-up:

  • Atvar – Vocalen, gitaar, basgitaar
  • Gorath – Drums

Link: