Kansas – Device-Voice-Drum

Kansas – Device-Voice-Drum

Tja wat moet je zeggen over een een band die al bijna 30 jaar bestaat en waarover alles al zo’n beetje geschreven is? Ik zou natuurlijk kunnen vertellen dat de bandleden nog altijd niet op elkaar uitgekeken zijn en het musiceren nog lang niet verleerd zijn. Want lekkere muziek maken kunnen deze mannen.


Het meeste recente album Device-Voice-Drum is een dubbel live album, met daarop een overzicht van het werk van Kansas. Van klassiekers als “Carry on Wayward Son” tot “Howlin’ At The Moon” en van “Point of Know Return” tot “Fight Fire With Fire”, alles staat er op. Natuurlijk onbreekt ook de wereldhit “Dust in the Wind” niet. Leuk voor de liefhebbers, maar voor de fans niks nieuws. Daarom is dit album uitgebreid met een aantal leuke extra’s, zoals een live video van “Distant Vision” en screensavers voor zowel PC als MAC. Maar persoonlijk vond ik vooral het fotoalbum erg leuk met veel backstage en on-stage foto’s. Het multimedia gedeelte zit goed in elkaar en compenseert de eenvoudige cd-inlay.


De opnamekwaliteit van deze 2 schijfjes is perfect, een uitstekende productie. Er is gekozen voor de show van 15 juni 2002 in het Earthlink Centre in Atlanta. Dezelfde zaal als waar jaarlijks de Amerikaanse versie van Progpower gehouden wordt.

De zorg waarmee deze cd is uitgevoerd en geproduceerd toont de liefde die Kansas heeft voor de muziek. Niks geen onnodige opsmeuk. Op Device-Voice-Drum staan de songs centraal. Zeker uitvoering van “The Preacher” met het 60 leden tellende Atlanta’s New Advent Choir zorgt voor kippevel.


Om een lang verhaal kort te maken: als je een liefhebber bent van onvervalste jaren 70 slowrock dan is dit album een grote aanrader. Je krijgt zeker waar voor je geld.


Nog een intressant feitje is misschien dat van dit album ook een live DVD is verschenen.Meer info vindt je op http://www.kansasband.com