Kamlath – Stronger Than Frost

Kamlath – Stronger Than Frost
BMM, 2011

Dit is een apart werkje. Opgezet door twee Russische muzikanten en hierin bijgestaan door Dennis Leeflang (o.a ex Within Temptation) ,Mike Wead (o.a. King Diamond , Mercyfull Fate en Candlemass ) en Marco Beneveto (The Foreshadowing). Als genre is hiervoor Siberian dark metal bedacht, ik laat me verrassen.

Wat staat ons dan te wachten? Nou zeven nummers waarbij de eerste opent met een korte akoestisch intro en als een waar mantra op Viking wijze herhaalde intro-tekst. Snel gaat dit over in de daadwerkelijke song, die behoorlijk sterk is. Strakke riffing op melodieuze leest en de aparte zang van Marco Beneveto. Alles wordt hier mooi clean gezongen wat wel een apart contrast oplevert met de ondersteunende muziek. Zeker als Seven Thousand Winters opent met blastbeats en naar black metal neigende riffs. Het geheel is mooi harmonieus van opzet en bij elk nummer is ruimte gemaakt voor de kenmerkende solo’s van Mike Wead die bij tijd en wijle zelfs doen denken aan David Gilmour. Twee hoogtepunten voor mij zijn de nummers One Tired Wise met een geweldige opbouw, heerlijke solo en een mooie tekst en het eerder genoemde Seven Thousand Winters vanwege het fellere werk hierin.

Ik denk dat dit album een breed publiek kan bereiken, ondanks het feit dat er enkele fellere nummer op de plaat staan. Maar het geheel is ook goed te verteren voor veel metal liefhebbers. Het is over het algemeen best stevig maar zonder daarbij de melodie uit het oog te verliezen. De aparte zang en de sterke solo’s maken het geheel af. Voor liefhebbers van Metallica tot Immortal

Kamlath - stronger
Tracklisting:

 1. Ishgir
 2. Seven Thousand Winters
 3. Thy Revelation
 4. Stronger Than Frost
 5. One Tired Wise
 6. Dawn Of Credence
 7. From Siberian Deeps

Line-up:

 • Marco Beneveto – Vocals
 • Peter Shallmin – Bass
 • Dennis Leeflang – Drums
 • Mike Wead – Lead Guitar
 • Max Konstantinov – Guitar

Links: