Kamikaze Kings – The Law

Kamikaze Kings – The Law
Limited Access Records, 2012

Wie kent hen ondertussen al, deze vier glamtijgers? Met de singles van Boys ‘N’ Men en Saturday Night Hero kwamen deze Duitsers al even in de schijnwerpers te staan, maar nu is het doek er helemaal af met het debuut The Law. Logge rock ’n roll met een vleugje glam en die behoorlijk durft te slepen, met als belangrijkste visitekaartje uiteraard de typische keelklanken van zanger Elmo.

Dat The Law een product is van Dirk Faehling (onder andere Motörhead), druipt er op deze full-length gewoon af. Hoe heerlijk krachtig klinkt dit plaatje wel niet? Een smerige bikersound in de gitaren, een bas die deze logge rock heerlijk voortdrijft en een drumgeluid zoals het hoort. Met I Am The Law wordt je die typische AC/DC-gitaren reeds gewoon, maar deze Duitsers swingen iets feller met een erg basserige sound en uiteraard de ruwe zangstijl van Elmo. Die maakt er totaal iets anders van: ruw en zwaar, maar toch ook behoorlijk ééntonig op sommige momenten. Hoe goed deze Duitsers dan ook klinken met hun blitse gitaarstukjes, bassige rock die moet rollen en uniek etiket, het blijft wat wachten tot er even wat versnellingen opduiken. Met Boneshaker Boogie, Just Dance en iets later met In For The Kill komt er wat meer zwier in deze hardrock, maar eigenlijk blijft die insteek te fel op de achtergrond gedurende dit debuut.

Kamikaze Kings ziet er misschien niet uit, maar de Duitse heren presenteren een behoorlijk eigen rockstijl met een swingend karakter dat naar mijn gevoel nog wat te weinig naar voren komt. Toch kan je het bij momenten niet verbergen hoe verdraaid fijn deze plaat kan klinken. Vooral een track als Saturday Night Hero klinkt als gegoten en je kan ook niet ontkennen dat Elmo je meekrijgt op songs als Bible Black of Hard Times. Zonder twijfel liggen ook wat luisteraars gewoon te wachten tot de bands eens gewoon volledig alles durft weg te slepen, zoals dat gebeurt op afsluiter Shadows. Een klasse product, maar nog net met iets te weinig afwisseling gebracht.

Tracklisting:

Kamikaze Kings - The Law

 1. Burn Baby Burn
 2. I Am The Law
 3. Boys ‘N’ Men
 4. All In Vain
 5. Bible Black
 6. Boneshaker Boogie
 7. Just Dance
 8. In The Name of Tragedy
 9. Too Late
 10. Saturday Night Hero
 11. Give It To Me
 12. In For The Kill
 13. Hard Times
 14. Shadows

Line-up:

 • Elmo Kamikaze – Vocals
 • Randy Kamikaze – Guitar
 • Rais Kamikaze – Drums
 • Kev Kamikaze – Bass

Links: