Kamchatka – Long Road Made Of Gold

Kamchatka – Long Road Made Of Gold

Despotz Records, 2015

Iets meer dan een jaar na album nummer vijf brengen de Zweden van Kamchatka album nummer zes. Long Road Made Of Gold laat nog immer een strak powertrio horen dat de mosterd haalt uit de jaren zeventig-bluesrock met een stevige dosis stoner/garage. Rock met harige ballen, niet lullen maar spelen.

Het vele optreden heeft Kamchatka geen windeieren gelegd. De nieuwe plaat is niet minder dan zijn niet misselijke voorgangers. De verrassing is er natuurlijk al even af, maar de degelijke rock blijft boeien. Volledig ontdaan van franje op een enkel toetspartijtje of steel-gitaartje na kenmerken de nummers zich voornamelijk door een sterke gitaarriff en een prima groovende bas. Voor dat lekkere bromgeluid is ex-Opeth-toetsenist Per Wiberg nog steeds verantwoordelijk.

Als gezegd: niets nieuws onder de Noorderzon. Kamchatka gaat door met lekker ouderwets degelijke albums maken. Pure (blues)rock met een stevige groove die het vooral in een live-setting prima doet. Niet beter of slechter dan zijn voorgangers die ik de afgelopen jaren op deze webstek heb mogen recenseren. Gaat dat zien. Kamchatka is deze zomer te zien op Cityrock in Leeuwarden en op de Zwarte Cross te Lichtenvoorde. Bier in de mik en lekker swingen. Dat is het devies! En om te chillen is Rain de lekkerste track.

kamchatka

Tracklisting:

 1. Take Me Back Home
 2. Made Of Gold
 3. Human Dynamo
 4. Rain
 5. Who’s To Blame
 6. Mirror
 7. Slowly Drifting Away
 8. Long Road
 9. To You

Line-up:

 • Thomas “Juneor” Andersson – zang, gitaar
 • Per Wiberg – bas, zang
 • Tobias “Shrimp Monkey” Strandvik – drums

Links: