Jumping Jack – Trucks & Bones

Jumping Jack – Trucks & Bones
Eigen Beheer, 2012

Vrachtwagens, kaartspelen, dronken bikers en zanderige woestijnen. Wie dacht dat je met Jumping Jack weer een Amerikaanse hardrockband kreeg voorgeschoteld zit er mooi naast! Het is deze keer eens een Franse. De thematiek van Lemmy Kilmister achterna dus, maar dan wel in combinatie met ruige stonerklanken. Trucks & Bones is het debuut van deze Fransmannen.

Deze nieuwe speler op de markt bewandelt het straatje tussen de bonkende stoner van Kyuss en de ruige variant van Orange Goblin. Jumping Jack houdt het echter niet enkel bij dat genre, variaties worden gemaakt met hardrock/heavy metal-stukken die mij spontaan richting Metallica, anno Black Album tot en met Reload, doen denken. Ook binnen het timbre en de klemtonen van zijn stem heeft Julian wat van Hetfield overgenomen. Onder meer op Fucking Holidays en Crystal Tree bereikt de zanger van Jumping Jack ook de toonaard van het vroegere Alice In Chains, maar die gevoelige klemtoon wordt maar erg kort aangeraakt. Daarnaast doet She Made No Resist ook lichtjes denken aan Pantera. Niet op vlak van techniciteit of zelfs qua stijl, maar de groove en de klemtonen op de zanglijn pikken er toch wat op in.

Goed nieuws dus voor liefhebbers voor ruige hardrock die blijft rollen. Deze Franse partij is zeker een interessante opkomer en zelfs een aanrader voor stonerfans. Jumping Jack toont aan dat de ze erin slaagt om diverse magnaten in het heavy genre te verweven tot een eigen geheel. Net als bij een conglomeraat zijn binnen deze Franse ‘hard rock’ de onderdelen duidelijk te herkennen. Het cement van de band, dat deze onderdelen samen houdt, is bij deze release nog kwalitatief, net omdat de band aan deze invloeden ook een eigen stem toekent. Hopelijk blijft die even helder doorklinken.

Tracklisting:

Jumping Jack - Trucks & Bones

 1. She Made No Resist
 2. Wet Desert
 3. Crystal Tree
 4. Into My Eyes
 5. Churches Flames
 6. Taxidermic Sensation
 7. Fucking Holidays
 8. Black Jack
 9. Siren’s Blast
 10. Drunk Peanut
 11. Neverth

Line-up:

 • Manu Redhead – Bass
 • Christophe Dabrown – Drums
 • Julian Bells – Vocals, Guitars

Links: