Jinjer – King of Everything

Bescheiden zijn ze niet, de heren en dame van Jinjer. Ze noemen zichzelf één van de beste metalbands van Oekraïne en branden van de ambitie, getuige een Engelstalige website (met heerlijk kromme teksten als ‘Once at the very beginning of their way in their hometown somebody said behind their backs: Won’t go furter than local gigs!’), een flink aantal videoclips en een tour door Midden- en Zuid-Europa met een afsluitend optreden in Israël. Dat om het tweede album uit de bandgeschiedenis te promoten: King of Everything. Uitgebracht door Napalm Records, dus da’s ook niet verkeerd.

Muzikaal heeft Jinjer de zaken heel aardig voor elkaar. King of Everything is een afwisselend, lekker klinkend metalcoreplaatje met als fraaie maar bovenal vocaal vaardige blikvanger Tatiana Shmailyuk. Verwacht geen compleet originele invalshoeken van de Oekraïners, maar dit orkestje heeft wel degelijk een eigen smoel. King of Everything klinkt compact en af en dat is verrassend omdat de band er eerst een EP van wilde maken.

 

 

Jinjer’s tweede begint met een heuse proloog en sluit af met het letterlijk dansbare Beggars’ Dance en op de acht nummers daartussen worden alle metalcorehoeken verkent. En dus is het op het ene moment kwetsbaar, om even later een stuk bruter tevoorschijn te komen. Zonder dat het allemaal té bruut wordt natuurlijk, want er moeten ook nog wat poppy-elementen in. Jinjer heeft immers ambities en die gaan hoorbaar richting het platspelen van festivalterreinen in plaats van kleine concertzaaltjes in kelders en op zolders.

Kortom: King of Everything is een prettig aan te horen mengsel van verschillende stijlen met metalcore als gemeenschappelijke noemer. Niet te diepgravend, niet te ingewikkeld maar prima behapbaar.

Label:jingeralbumapril

Napalm Records

Tracklisting:

 1. Prologue
 2. Captain Clock
 3. Words of Wisdom
 4. Just Another
 5. I Speak Astronomy
 6. Sit Stay Roll Over
 7. Under the Dome
 8. Dip a Sail
 9. Pisces
 10. Beggars’ Dance

Line-up:

 • Tatiana Shmailyuk – Vocalen
 • Roman Ibramkhalilov – Gitaar
 • Eugene Abdiukhanov – Bas
 • Vlad Ulasevich – Drums

Links:

Score:

80/100