Jig-Ai – Katana Orgy

Jig-Ai – Katana Orgy
Bizarre Leprous Productions, 2008

Deze Tsjechen hebben het wel voor Japan. De bandnaam verwijst naar een traditionele manier van zelfmoord voor Japanse vrouwen. De band maakt tevens gebruik van
de “kunststijl” Guro voor hun artwork, waarbij vooral vrouwelijke hentai-figuren (seksueel getinte anime) ontdaan worden van lichaamsdelen op een niet zo zachtaardige manier. De muziek is grindcore, gore en grappig bedoelde grindcore (dat ze zeggen ze toch), met hier en daar Japanse intro’s en splatter-onderbrekingen.

Los van de holle varkensstrot die stilaan een bekend gezicht is, heeft deze plaat wel iets te bieden. Het drumspel van meneer Stefy is bijzonder strak, en indrukwekkend. Ik moet hierbij denken aan Rotten Sound, op het nummer Targets. Het is meteen ook het meest interessante element van de cd. De gitaren bijvoorbeeld, staan vrij zacht in de eindmix, en zijn niet bijzonder geslepen. De aanwezige biggenvocalen, zoals gezegd, mogen er naar grindcore-termen wel zijn, maar zijn ondanks hun extremiteit niet continue overweldigend of opwindend. De songs zijn onderling wederom inwisselbaar, behalve de intro’s dan. Ze zijn allen wel van een degelijke kwaliteit, dat wel, maar meer ook niet.

Dit album is alleen aan te raden aan grindcore-fans. De gemiddelde metalliefhebber zal zich niet erg kunnen opwarmen aan dit album. (Of moet ik afkoelen zeggen). Beginnende grindcorefans kan ik ook zeker verwijzen naar het prima Tsjechische label Bizarre Leprous Productions.

Tracklist:

  Jig-Ai

 1. Wasabi Chicks
 2. 36 MMM
 3. Anaal Forsage
 4. Bonsai Bukakke
 5. Boxing the Belted Tits
 6. Katana Orgy
 7. Testicles Dance
 8. Retching By Penis
 9. Emperor Bloody Cum
 10. Vaginal Scratching
 11. Samurai Gay Party
 12. Dick Grapple
 13. Stench of Prophet (Brutal Truth Cover)
 14. Bath in Razor Blades
 15. Shu-Lin
 16. Vlakin and Otyn Are in
 17. Liposuction By Machete
 18. Genital Grinder (Carcass Cover)
 19. Regurgitation of Giblets (Carcass Cover)
 20. We Are Going for Your Cunt, Bitch

Line-up:

 • Mozek aka Brain – Vocals, Guitar
 • Burák – Bass
 • Stefy – Drums

Links: