J.D. Overdrive – The Kindest of Deaths

J.D. Overdrive – The Kindest of Deaths
Metal Mind Productions, 2015

De Polen van J.D. Overdrive zijn hun naam waardig: J.D. stond voor Jack Daniels (en is afgekort in het verleden om problemen met het merk zelf te vermijden) en dit klinkt lekker southern, daarnaast zit de band duidelijk met een gezonde overdrive. Dit is sinds 2011 het derde album dat deze uitbrengt bij Metal Mind.

Dit potje stoner/southern rock bezit heel wat charme. De band brengt het niet overdreven wild, maar brengt wel lekkere grooves met een sound die erg professioneel klinkt en waarbij de gitaren af en toe parels van solo’s aanbrengen. Het uithangbord van deze band is vooral de frontman die gaat van beheerste clean vocals die wat Load/Reload durven aanvoelen tot loggere stonergrunts en felle screams om soms even agressief uit de hoek te komen. Het type Amerikaanse whiskeyrock waarbij de grooves sterk afwisselen met gitaarflows en stukken waar de zang meer naar voren komt. Uiteraard is er dan ook een gebruikelijke akoestische track als Seeds and Stones die halverwege een rustpunt inlast, alvorens de band met The Greater Good weer aan de slag gaat.

The Kindest of Deaths presenteert opnieuw een plaat die lekker wegluistert, met grooves die verdraaid catchy kunnen worden. Een geheel dat nooit te krachtig wordt, maar zeker ook niet stilvalt en gewoon de juiste sfeer meebrengt. Een tip voor de fans van southern rock met ballen.

Tracklisting:

J.D. Overdrive – The Kindest of Deaths

 1. Wreckage, Part I
 2. Crippled King
 3. The Lesser Evil
 4. The Fury In Me
 5. Dull Knives and Dead Friends
 6. Seeds and Stones
 7. The Greater Good
 8. Demon Days
 9. Wreckage, Part II
 10. A Painful Reminder
 11. The Kindest of Deaths

Line-up:

 • Stempel – Gitaar
 • Suse? – Zang
 • Joorek – Drums
 • Stanley – Bas

Links: