Jack Frost – The Fall

Het Oostenrijkse Jack Frost is de laatste jaren weer vrij actief met haar doomgloomrock en houdt tegenwoordig alles maar in eigen beheer, mede dankzij het eigen platenlabel Gloom Rock Enterprises. Dat scheelt een hoop gezeur en zo blijf je baas in eigen huis.

Op deze EP staan vier nummers, die iets meer uitgesponnen zijn dan gebruikelijk. Openingsnummer Fall zet direct de toon met laaggestemde gitaren en een zwartgallige stemming. Dat verandert niet met I am your Nightmare, dat een iets sneller ritme kent. Terug van weggeweest is de typische Jack Frost-cover. Deze keer moet Joy Divison er aan geloven middels het nummer In a Lonely Place. Een langzamere uitvoering is niet echt mogelijk, maar de verbouwing levert weer een lekkere depri versie op. Het afsluitende Everybody Brings me Down brengt ook de luisteraar nog verder down. Wat een langzaam en depressief nummer is dit en doet verlangen naar meer. Jammer dat het bij een EP gebleven is.

Een goede EP die naar meer smaakt. Liefhebbers van depressieve muziek met een flinke doominslag kunnen deze EP rechtstreeks bij Jack Frost zelf bestellen.

Label:

Gloom Rock Enterprises, 2017

Tracklisting:

  1. Fall
  2. I am your Nightmare
  3. In a Lonely Place
  4. Everybody Brings me Down

Line-up:

  • Phred Phinster – Zang, bas
  • Mournful Morales – Gitaar
  • Gary Gloom – Gitaar
  • Colossos Rossos – Drums

Links: