Iron Savior – Reforged (Ironbound)

Onze Oosterburen van Iron Savior bestaan alweer een kwart eeuw. In 2017 kwam men er achter dat de eerste vijf albums niet meer verkrijgbaar waren. Vanwege het feit dat de rechten op de muziek niet bij de band lagen, werd besloten een aantal nummers opnieuw op te nemen en uit te brengen. Vijf jaar later wordt deze truc opnieuw uitgehaald en uitgebracht als Ironbound. Hierop staan 24 nummers, verdeeld over twee cd’s. In de vorm van een cover van The Eurythmics (Sweet Dreams) en een nummer dat tot nu toe alleen in Japan verkrijgbaar was (Living On A Fault Line) staan er ook echt exclusieve nummers op dit album.

Iron Savior maakt power metal die lekker opzwepend wordt gebracht. Verwacht geen ultra blastbeats maar de drummer speelt lekker voor in de tel, jaagt de boel lekker aan en blijft daarbij gelukkig strak. Regelmatig word je als luisteraar gefêteerd op een lekkere (dubbele) solo en ook op vocaal gebied valt er genoeg te genieten. Piet Sielck (tevens producer van dit album) heeft een lekkere strot met veel power. Mede door zijn inbreng neigt de muziek van Iron Savior vaak naar (de oude) Helloween.

Niets mis met Reforged (Ironbound) dus. Dit is pure powermetal waar Duitsers wel pap van lusten en ook in de rest van de wereld een markt voor is. Fans van het genre in het algemeen en Iron Savior of Helloween kunnen dit blind aanschaffen.

Score:

80/100

Label:

AFM Records, 2022

Tracklisting:

CD I

 1. Children Of The Wasteland
 2. Protect The Law
 3. Starborn
 4. Deadly Sleep
 5. Forces Of Rage
 6. Brothers (Of The Past)
 7. The Battle
 8. Unchained
 9. Seek And Destroy
 10. Solar Wings
 11. Made Of Metal
 12. Predators
 13. Firing The Guns
 14. Back Into The Light

CD II

 1. Ironbound
 2. Paradise
 3. Thunderbird
 4. Tyranny Of Steel
 5. Riding Free
 6. Starchaser
 7. Living On A Vault Line
 8. Crazy
 9. Sweet Dreams (Eurythmics cover)
 10. Crazy (Radio edit)

Line-up:

 • Piet Sielck – Zang, gitaar
 • Joachim “Piesel” Küstner – Gitaar
 • Jan S. Eckert – Basgitaar
 • Patrick Klose – Drums

Links: