Intöxicated – Sadistic Nightmares

Na tien jaar komt Intöxicated (de versie inclusief metalumlaut) met een nieuwe plaat. De thema’s zijn poser bashing, alcohol, sex, feesten en motoren. Het lijkt mij een duidelijk verhaal! Sadistic Nightmares is de tweede plaat. Nochtans bestaat deze groep speedröckers al sinds 2009, maar veel productie is er niet. Waren ze te druk met feesten, posers bashen en neuken? We zullen het nooit weten, maar de kans is aanwezig.

Sadistic Nightmares is verre van briljant, maar aangenaam. Het eerste wat opvalt, is dat de muziek helemaal niet de kwaliteit heeft die de mix veronderstelt. Voor de man achter de knoppen was het waarschijnlijk een routineklus, maar in een klap klinkt de band professioneel. De dikke rock-‘n-roll is lekker in balans.

Street Metal Bastards volgt een schools patroon met een heel lang uitgerekte brug. Het refrein blijft een beetje op hetzelfde niveau hangen. De solo klinkt als dronken vertier met zoveel mogelijk noten, maar weinig verhaal. De vocalen zijn schorrig. De refreinen zijn samen gescandeerd. Jammer dat het geheel niet een iets ruiger en bezopener randje heeft, maar bijna keurig is. Ik mis net de link naar het losgeslagen en psychopathische in de vocalen. De muziek had zich er wel voor geleend, met die wilde solo’s en het rockende drumwerk. Als Mariano zingt ‘I am the evil in your nightmares‘, geloof ik er geen woord van. Zing het eens alsof je het meent, in plaats van het op de maat op te dreunen. Hij heeft er de stem voor, maar dit zijn niet de goede zanglijnen.

Opvallend genoeg is de titeltrack een nummer met veel gothicinvloeden, al was het maar vanwege de gitaareffecten. De hi-hat snerpt vaag genoeg in mijn rechteroor. De track is rock-‘n-roll en dat bevalt, al is het maar omdat het redelijk catchy is. Howling With The Wolves probeert een onbevangen start te regelen met een wilde solo. Toch werkt dat niet echt goed, omdat het klinkt alsof het net teveel ingestudeerd is en niet spontaan. De band stopt er nog een knipoog naar Venom in met een korte brug. Ook hier mis ik de spontaniteit, terwijl de band dit wel beoogt. De vocalist roept zelfs nog ‘Wild!‘, maar het is me net niet wild genoeg.

Prima thrashy plaat, met een paar goeie riffs. Het nadeel vind ik dat het allemaal wat braafjes klinkt, terwijl alles (vocalist incluis) schreeuwt dat het wild en speed metal is. Het drumwerk is verder vrij weinig gevarieerd wat ook niet echt bijdraagt. Het klinkt allemaal wat negatief nu, maar onder de streep is het best een vermakelijk plaatje. Iets beter dan gemiddeld zelfs durf ik te stellen.

Score:

75/100

Label:

MDD Records, 2023

Tracklisting:

 1. Street Metal Bastards
 2. Merciless
 3. Bad Habits
 4. Sold Our Souls
 5. Sadistic Night
 6. Violation
 7. Sex, Violence & Death
 8. Howling With The Wolves

Line-up:

 • Mariano – Vocalen
 • AC – Drums
 • Teme – Gitaar
 • Schweiker – Gitaar
 • Jacky – Basgitaar

Links: