Internal Bleeding – Corrupting Influence

Wanneer één van de gangmakers uit het slam deathmetalgenre er voor de zesde maal één uit de kluiten wast, pik je die uit de toevoer aan slammers dezer dagen. Internal Bleeding houdt en houwt het doorgaans puur en onbewerkt. Deze Amerikanen geven hun sound een roofdierlijke bijt mee zonder daar triggers of Kempers of andere gitaargerelateerde voorbinders aan te hangen.

Die bijtkaken klappen eens zo bruut dicht omdat beide Chrissen echte slamriffs vormgeven, waar veel genregenoten voor de monotone aanslagen kiezen. Op die manier knuppelen ze naar het goede voorbeeld van die andere pionier Dying Fetus. Alleen stelt zich een variëteitsprobleem. Dezelfde inslagritmes keren vaak terug en hoewel korte blastsnedes of een snuffel melodie her en der de slamsappen eens kortstondig oproeren, stollen de songs in een egaal bubbelend mid tempo. Hoe bruut dat initieel ook is, na minutenlang hetzelfde is de vlijm afgebot.

Daar kunnen noch de grizzlygrowls en een zeldzame guttural noch de boutenknarsende basgeluiden soelaas toe bieden. Sommige solootjes met een dorsende ritmegitaar of het brutal deathmetalmidden van Surrounded From The Inside hadden bijvoorbeeld wat langer uit mogen dijen naar wat hak- en snijwerk, alvorens onbeholpen terug te vallen op de trollenknotsslams. Daar wringt het schoentje wel meer bij Internal Bleeding en met wringende schoentjes is het lastig gangmaken.

Score:

79/100

Label:

Unique Leader Records, 2018

Tracklisting:

 1. Compelled To Consume
 2. Corrupting Influence
 3. Fatal Dependency
 4. Focus
 5. Surrounded From The Inside
 6. Unreality
 7. Litany Of Insincerity
 8. Final Justice
 9. The Supreme Sacrifice

Line-up:

 • Joe Marchese – Vocalen
 • Chris Pervelis  – Gitaar
 • Chris McCarthy – Gitaar
 • Shaun Kennedy – Basgitaar
 • Kyle Eddy – Drums

Links: