Inter Arma – Sky Burial

Inter Arma – Sky Burial
Relapse Records, 2013

Geen idee wat deze band zou spelen. De tweede plaat van deze Amerikanen was de eerste die ik te horen zou krijgen en werd omschreven als blackened groove/southern metal.

Ik sta meestal namelijk huiverig tegenover wat ik onnatuurlijke metalen mengvormen noem. Deze keer was het weer eens onterecht van me. De blend van Inter Arma is namelijk niet alleen behoorlijk uniek, het klinkt nog eens goed ook. Goed is trouwens een understatement. De peilers waarop Sky Burial steunt zijn van grote klasse. Dreigende, loodzware sludge die zich ontwikkelt in een duizelingwekkende tornado onder je hersenpan. Ceremoniële drumslagen verbroederen met drones en noise en door de lange nummers heen ontwikkelt zich een dynamiek die uiteindelijk uitmondt in een helse neerslag van (post)black metal. Eens het onweer is gaan liggen blijft een ravage over die beschreven wordt met southern style rock en sterke floydiaanse psychedelische velden. Het nummer The Long Road Home is daarvan het mooiste voorbeeld en meteen ook het sterkste nummer van de plaat.

De brommende aanlopende nervositeit is zeker voor fans van Neurosis een echte aanrader. Het is geen evidentie om je door alle opborrelende instrumentale galmen heen te worstelen, zeker omdat het soms wel heel erg lang duurt eer een uitbarsting zich aandient. Wie een ervaren sludger is en niet vies is van wat black metal-invloeden zal hier duimen en vingers bij aflikken.

Tracklisting:
Inter Armae

 1. The Survival Fires
 2. The Long Road Home (Iron Gate)
 3. The Long Road Home
 4. Destroyer
 5. ‘sblood
 6. Westward
 7. Love Absolute 0
 8. Sky Burial

Line-up:

 • T.J. Childers – Drums
 • Steven Russell – Guitars
 • Trey Dalton – Guitars
 • Mike Paparo – Vocals
 • Joe Kerkes – Bass

Links: