Injury – Unleash The Violence

Injury – Unleash The Violence
Punishment 18, 2011

De thrashrevelatie van 2011 is voor mij deze Italiaanse bende. Injury debuteert in stijl met zijn album Unleash The Violence. Een klepper.

Injury schiet uit de startblokken alsof het nooit iets anders deed dan thrash metal maken. Een dikke vette sound met een prima productie laat je de brug maken tussen 2011 en de jaren negentig waar Exodus, Heathen en Testament spetterende albums vol headbangmateriaal naar buiten persten. Injury speelt met aanstekelijke polka’s, kilo’s techniek, vliegende riffs en een dosis crossover-energie (de groepscouts en enkele oldschool hardcorebreaks) waar je gegarandeerd uitgeput van raakt, alleen al van actief met je hoofd te zitten schudden op je bureaustoel. Het tempo ligt crimineel hoog, de agressie en furie zijn navenant. Dit is de shit mensen!

Kenmerkend aan dit Unleash The Violence is de vrij brute stijl van zanger Sauro. Niet dat het death metal is of zo, maar hij is bijzonder agressief, op een soort Phil Anselmo-achtige manier. Ik vind het prachtig en ik verwacht dat liefhebbers van pure, opgefokte jaren negentig thrash met een hedendaagse sound dat ook wel zullen doen. Wie zich niet kon vinden in de nieuwe Onslaught krijgt hier een tweede kans. Wie hem wel goed vond: deze zeker checken.

Tracklisting:
Injury

 1. Ignorance
 2. The Execution
 3. Busy Killing
 4. Violence Unleashed
 5. Messiah of the Undone
 6. Food for Voltures
 7. Death Routine
 8. Fear of Nothing
 9. Denying My Soul

Line-up:

 • Mibbe – Bass
 • Jankill – Drums
 • Paul – Lead Guitar
 • Artio – Rhythm Guitar
 • Sauro – Vocals

Links: