Injector – Hunt Of The Rawhead

Het vorige album van het in 2012 opgerichte Injector, Stone Prevails, kon mij maar matig bekoren. Matige productie en even zo matige zang zorgden voor een al even matige score. De Spaanse band probeert het nu met zijn derde langspeler die de titel Hunt Of The Rawhead heeft meegekregen.

Direct valt op dat de productie opgeschroefd is, waardoor het geluid al stukken beter klinkt. En het lijkt alsof de heren mijn vorige recensie hebben gelezen, want ook de zang klinkt anders op dit nieuwe album. Er wordt minder geschreeuwd en meer daadwerkelijk gezongen, wat ook voor een veel prettigere ervaring zorgt als ik naar de negen nummers aan het luisteren ben. Mooi om te horen dat de band heeft gewerkt aan de minpunten van voorgaande album.

Muzikaal is er misschien nog wel wat werk aan de winkel. De band hangt een beetje tussen thrash en de meer klassiekere metal in. Hierdoor klinken de nummer wat te generiek en inwisselbaar. Het zal je dan ook niet verbazen dat Hunt Of The Rawhead geen echte hoogtepunten bevat. Al met al levert Injector met Hunt Of The Rawhead drie kwartier aan milde thrash die je niet zal afzetten als het speelt, maar daarentegen ook niet snel zal opzetten.

Score:

70/100

Label:

Art Gates Records, 2020

Tracklisting:

 1. March To Kill
 2. Unborn Legions
 3. Into The Black
 4. Dreadnought Race
 5. Rhythm Of War
 6. Arcane Soul
 7. Feed The Monster
 8. Interstellar Minds
 9. Boundbreaker

Line-up:

 • Daniel “MVN” – Zang, gitaar
 • José Angel“Mafi” -Zang, basgitaar
 • Danny B – Gitaar
 • Anibal – Drums

Links: