Infernäl Mäjesty – No God

Bij de naam Infernäl Mäjesty gaan de gedachten van de oudere metalhead direct uit naar de cultklassieker None Shall Defy uit 1987. Sindsdien heeft de Canadese band nog twee albums uitgebracht, waarop de band een prima doch weinig opzienbarende mengeling van thrash en death metal liet horen, die overigens in weinig refereerde aan het illustere debuut.

In het jaar waarop het debuutalbum zijn dertigste verjaardag viert, brengt Infernäl Mäjesty met No God album nummer vier uit. Net als op de eerdere albums bestaat de kern van de band nog steeds uit Chris Bailey, Steve Terror en Kenny Hallman en is de ritmesectie weer eens vervangen.

Het album trapt furieus af met het uitstekende Enter The World Of The Undead. Direct wordt duidelijk dat we ook op dit album weinig verwijzingen naar het klassieke geluid hoeven te verwachten. Wat we voorgeschoteld krijgen is strakke, venijnig klinkende thrash/death, waarbij het gaspedaal met regelmaat flink ingetrapt wordt. Het album is dan ook een logisch vervolg op One Who Points To Death uit 2004, met als verschil dat de band dankzij de moderne productie een stuk beter klinkt dan dertien jaar geleden. Stuk voor stuk staan er prima nummers op dit album, waarbij mid-tempo nummer Kingdom Of Heaven wellicht nog het meest aan het illustere debuut doet denken.

Sommige nummer waren wellicht beter af geweest als de schaar iets kritischer gehanteerd zou zijn, maar al met al levert Infernäl Mäjesty anno 2017 een prima klinkend thrash-/deathmetalalbum af.

Score:

75/100

Label:

High Roller Records, 2017

Tracklisting:

 1. Enter The World Of The Undead
 2. In God You Trust
 3. Signs Of Evil
 4. Another Day In Hell
 5. Kingdom Of Heave
 6. No God
 7. False Flag
 8. Nation Of Assassins
 9. House Of War
 10. Systematical Extermination
 11. Extinction Level Event

Line-up:

 • Christopher Bailey – Vocalen
 • Kenny Hallman – Gitaar
 • Steve Terror – Gitaar
 • Daniel Nargang – Bas
 • Kiel Wilson – Drums

Links: