Infer – Aeon Of Deathless Blight

Het Slowaakse Infer liet, drie jaar na de oprichting, in 2005 voor het eerst van zich horen middels In Cold Being. Daarna volgden nog twee albums en werd het tien jaar stil, op een EP en een split na. Pas dit jaar verscheen album nummer vier: Aeon Of Deathless Blight.

Het eerste wat daaraan opvalt is het erg doffe geluid. Over de zang en gitaren lijkt een dikke laag stof te zitten. Alsof de vier heren hun versterkers de afgelopen jaren in een tochtig schuurtje hebben laten staan waarbij spinnenwebben en erosie vrij spel hadden. Pas na enkele luisterbeurten went het enigszins en blijkt het bij te dragen aan de naargeestige sfeer van dit album.

Infer beheerst de kunst om fel en agressief uit de hoek te komen in Salvation Through Devastation maar ook traag en meeslepend (Visions Of Primal Horror). Soms lijkt het alsof de band wat op twee gedachtes hinkt: willen we als doomband door het leven of kiezen we toch meer voor de blackened/deathhoek. Maar ook hier geldt: als je even door luistert, valt het kwartje en worden beide zijden van het spectrum goed ingezet. Juist deze tegenpolen zorgen voor een oorsmeer vergruizende sfeer.

Infer zal met dit album en het tempo waarin ze hun muziek uitbrengen nooit uit de underground scene groeien. Maar: boeiuh!!! Lekker laten rotten in deze scene en genieten van de kleinoden (in aantallen dan, niet in kwaliteit) die ons stervelingen worden toegeworpen.

Score:

77/100

Label:

Nigredo Records, 2020

Tracklisting:

 1. Vision Of Primal Horror
 2. Heavenly Beasts
 3. Into The Pit Of Gehenna
 4. Parasitus Deum
 5. Salvation Through Devastation
 6. Wormangel
 7. Aeon Of Deathless Blight
 8. World Of Ash
 9. Definite Reversion

Line-up:

 • Peter S. – Gitaar, zang
 • Peter M. – Gitaar
 • Richard D. – Basgitaar
 • Robo K. – Drums

 

Links: