Infant Meat Shield – Lunacy

In tijden waar we meer digitale geluiden horen dan frequenties en ritmes die door menselijke inspanning tot stand zijn gekomen is het soms zoeken naar authenticiteit. Bij Infant Meat Shield (klinkt als goregrind maar is het niet) moet je niet ver zoeken naar de organische aard. De metal van deze Zwollenaren is namelijk zo menselijk als oorsmeer. Infant Meat Shield begon met het maken van herrie in 2015 en liet in 2017 de EP Dead Age los op de mensheid. Enkel de lokale gemeenschap heeft die ooit gehoord denk ik. Nu kregen ze de kans hun debuut langspeler uit te brengen en dat deden ze op Vidar Records.

Infant Meat Shield is een viertal dat het niet te moeilijk maakt. Raggen en jammen met een deathrash insteek, liefst zo basic mogelijk. Een riff of twee, wat basgeluiden op de achtergrond (dat hoort zo bij metal), eenvoudige drumpatronen en een grommende vocalist die hard in de mix staat en daardoor ook perfect verstaanbaar is. Lunacy doet dan ook denken aan de begindagen van de death metal, toen thrash net niet hard genoeg was en men ging experimenteren met hardere elementen. Ik zou Lunacy dan ook willen plaatsen anno 1985 op een demo cassettebandje. Enig verschil is dat de opnamekwaliteit een stuk beter is. Was het black metal, dan hadden ze zeker hun best gedaan om het ruisend en rot te laten klinken.

Een score ga ik dit niet geven. Daarvoor moet ik meer dan dertig jaar terug in de tijd gaan. Een luistertip ga ik wel meegeven: To Hell. Nu te horen op de Open Spotify en via Vidar Records.

Label:

Vidar Records, 2019

Tracklisting:

 1. Unleashed
 2. Dissecting The Corpses
 3. Shell Shock
 4. To Hell
 5. Slow Cut Torture
 6. Expiration Of Life
 7. Asylum
 8. Infant Meat Shield
 9. Sentenced To Die
 10. Lunacy

Line-up:

 • Ray Aubri – Bas
 • Ronald Nijsingh – Drums
 • Dennis van Putten – Gitaar
 • Johnny Kolling – Keel

Links: