Infant Death – Violent Rites

Het Zweedse Infant Death timmert lekker aan de weg. In 2013 lanceerde de band zichzelf middels twee demo’s en drie jaar later ligt de derde cd in de schappen. Heerlijke, ouderwetse en noeste arbeid.

En de muziek, die is al even snel als het tempo waarin de releases elkaar opvolgen. Mijn god, als die drummer geen ADHD heeft, dan weet ik het ook niet meer. Alles wordt vakkundig en met de snelheid van het licht dichtgetimmerd. Dat moet ook wel, want de riffs zijn net zo snel en volgen elkaar in rap tempo op.

Infant Death brengt, voor wie het nog niet doorhad op basis van de bandnaam en voorgaande alinea, een vorm van speed/death met een flinke dosis thrash, geschoeid op de leest van Bathory en Slayer. Net als die voorbeelden in de beginjaren, is de productie niet al te best. Maar wat geeft het wanneer de agressie ervan afdruipt en het geheel met volledige overgave wordt gebracht.

Infant Death staat garant voor een lekker portie jaren tachtig thrash, death en speed metal. Heerlijk en goudeerlijk. Niets meer en niets minder.

 

infant-death-350Label:

Apocalyptic Empire  Records

Tracklisting:

 1. Troops Of Dead
 2. Vomit Funeral
 3. Burning Wild
 4. Subhuman Elimination
 5. Mutilation Hammer
 6. Blasphemy Prevails
 7. Purified Remains
 8. Malicious Lust
 9. Exploder
 10. False Prophesies

Line-up:

 • Knegge – Vocalen, gitaar
 • BT – Bas
 • Kim Kane – Drums

Links: