Infant Annihilator – The Elysian Grandeval Galèriarch

O ja, juist, dit kinderlijkje uit 2016 moeten we ook nog recenseren. Niet dat iemand van jullie deze al gehoord heeft, maar wat doet het er toe. De debuutplaat The Palpable Leprosy Of Pollution schopte het in 2012 tot in mijn jaarlijst en nog steeds weet ik niet of ik moet lachen of huilen wanneer ik die plaat aanhoor. Het is geniaal slecht, slecht en geniaal. Het parodiëren van deathcore en tegelijkertijd proberen de grenzen te verleggen van het genre: het is niet iedereen gegeven. Infant Annihilator deed het, en doet het opnieuw.

Zonder in herhaling te vallen beukt Infant Annihilator de open deur qua clichés in met uitermate veel brutaliteit en moddervette slam. De productie is opnieuw extreem overdreven, dit is zonder twijfel bijzonder slecht nieuws voor je speakers. De bassdrops en kortgeknipte riffs krijgen deze keer het gezelschap van technische deathmetalstukken, die bij momenten zowaar sfeervol (!) en progressief zijn. Er wordt zelfs gewag gemaakt van atmosferische passages. Dat laatste treedt tegenwoordig steeds vaker op bij deathcorebands, vooral die bands die de kosmos opzoeken en luisteren naar namen als Born of Osiris, Veil of Maya of Rings of Saturn. Infant Annihilator overdrijft echter constant in het gebruik van triggers en productionele middelen, waardoor het bij momenten zo complex en lachwekkend wordt als een prof die de Diracvergelijking probeert uit te leggen aan gewone stervelingen. En dan heb ik het nog niet gehad over de (pogingen tot) humor die dit duo aanwendt in zijn teksten en clips.

De debuutplaat The Palpable Leprosy Of Pollution was een voltreffer, omwille van zijn absurditeit, en deze nieuwe zal dat niet worden, net omwille van het feit dat het een poging lijkt om serieus genomen te worden. Het ís dan ook best wel indrukwekkend op muzikaal vlak (de snelheid, behendigheid, diepe growls…). Maar de WTF-asociatie blijft en bij deze band ga je er bewust of onbewust naar op zoek. En wanneer je dan grote-mensen-techdeath op je bord krijgt, is het soms wat verwarrend. Dat neemt niet weg dat ik dit nog steeds entertainend vind. Jij ook? Check anders even de homo-erotische clip hierboven.

Label:a0605634140_16

Eigen Beheer, 2016

Tracklisting:

 1. New Born Porn
 2. I. Infant Annihilator
 3. Devotion to the Child Rape Syndicate
 4. II. Anal Prolapse Suffocation
 5. Whorespawn (Bloodline Defiled)
 6. III. Embryonic Fetish [ft. Alex Teyen]
 7. Immeasurable Foetal Mutilation
 8. Torn From the Womb
 9. Cuntcrusher
 10. Pinned Down and Fisted
 11. Flayed and Consumed [ft. Lucas Mann]
 12. Bathed In Placenta
 13. The Palpable Leprosy of Pollution [ft. Bill Williams]
 14. Decapitation Fornication
 15. An Exhalation of Disease
 16. Paedophilic Supremecy

Line-up:

 • Eddie Pickard – Gitaar, Bas
 • Aaron Kitcher – Drums
 • Dickie Allen – Keel

Links:

Score:

82/100