Inexistenz – Erfundene Welten

Inexistenz – Erfundene Welten
Naturmacht Productions, 2013

Even vreesde ik dat het een nieuw album van het Argentijnse Inexistence betrof. Gelukkig niet, ik zou het niet aankunnen. Enexistenz is Sloveens. Slovenië, dat is het het land dat in 1991 onafhankelijk werd na de Tiendaagse Oorlog. Inwoner B. is er niet gelukkiger van geworden en brengt nu zijn tweede album vol depressieve black uit.

De depressieve black is geen lachertje. Minimalistische songwriting en ellenlange nummers met zo goed als geen verloop, geïnspireerd door Hypothermia en Trist, maar ontdaan van zo goed als alle emotie. Een langzaam aflopende gitaar en bas die heel hard in de mix staan en de drum bijna niet nodig lijken te hebben worden eindeloos herhaald terwijl de zanger zijn keel schor schreeuwt vanuit het hoekje van een leegstaand huis. Ieder nummer getuigt van kwelling, pijn en uitzichtloosheid, zelfs als het tempo even opgedreven wordt (Erkenntnis). Je wordt er echt moedeloos van.

Spul voor underground depressive black metal-fans, zonder het rommelige amateurisme van de teruggetrokken slaapkamer-eenzaten. Voor mij is het iets te droog, liefhebbers van het genre kappen er maar een dikke tien punten bij.

Enexistenz
Tracklisting:

  1. Verloren In Der Neer
  2. Erfundene Welten
  3. Erkenntnis
  4. Mitternachts Gedanken
  5. Zu Misslingen Bestimmt
  6. Belanglos

Line-up:

  • B.

Links: