Incoming – Next phase of evolution

Incoming – Next phase of evolution


Een nederlandse band die, zoals ze zelf claimen, de tegenaanval op de nu-metal, gothic en death(oei!) rages inzet. Ik quote: “Harde, brute en gevarieerde metal die boeit tot en met de laatste noot”. Nou, nou, wie heeft er een cursus marketing gedaan van deze jongens. Ok, lef hebben ze wel. Maar “boeien tot de laatste noot” is misschien wat veel van het goede. Dat doet het dus zeker niet.

Dat neemt niet weg dat Incoming best een bijzondere band is. Er word hier en daar met zeer bijzonder ritmes en percussie gesmeten onder zware trash georienteerde riffs. Erg leuk, maar ook erg moeilijk om strak op te nemen blijkt uit het eerste nummer. Jammer, want live moet dit erg gaaf zijn. Sepultura meets Labirinto za’k maar zeggen.


Tracklist


  1. On the Edge
  2. Lost Humanity
  3. Awake
  4. Flee from the mind
  5. Deadly gameDe zang is gewoon weg lekker bruut. Past precies bij de beukende riffs. De nummers staan goed overeind door de agresieve zang en up-tempo ritmes. Toch heb ik het gevoel dat de gitarist en de drummer niet overal op dezelfde tik zitten. Te vaak bekruipt me het gevoel dat het niet strak is. En toch blijft de sfeer overeind. Ik denk dat gewoon een liveband is die noodgedwongen een demo moesten maken voor promotie.

Ondanks de minpuntjes van de productie en strakheid is dit zeker een band die je op een goed podium moet aanschouwen denk ik. Want de energie en de grooves zijn overduidelijk aanwezig.

Line-up

  • Peter van Wees – Bass
  • Rick Wendrich – Drums
  • Marco van Eijbergen – Vocals
  • Janco Verduin – Guitar

Links: