Inadream – No Songs For Lovers

Adam & The Ants, Dead Kennedies, Inadream. Het is eenzelfde rijtje als Piramide van Gizeh, Chinese muur, paardenkeutel. Traditionele 80s punk leveren deze Duitsers van Inadream af. De muziek is ongepolijst en zonder effecten, alsof het geen 2019 is, maar wel met een keurig gereformeerde amateurmastering. Het zijn Duitsers inderdaad, mede af te leiden uit het bij vlagen geinige accent van de zanger. Een band die leuk is voor in de plaatselijke kroeg, maar daar stopt het (hopelijk).

Laten we even door No Songs For Lovers lopen. Romantic Tragedy bestaat uit simpele gitaren en drums over een redelijk geslaagde songwriting. Maar serieus, zing gewoon in het Duits alsjeblieft, danke. “Come closer and get undressed” klinkt als het begin van een onzedelijke film. Wat zijn dit überhaupt voor sneue teksten? Komop mannen, jullie zijn allemaal zichtbaar ouder dan twaalf jaar. Doe niet alsof je een onzekere puber bent, die zijn eerste liefdesliedje schrijft. Alsjeblieft zeg, de nepheid rommelt door de boxen.

Red Light start met een intro dat klinkt als Train. Ook hier speelt de band een leuke melodie, simpel maar effectief. De drummer doet zijn best, maar het is vooral laf getik van de meest eenvoudige soort. De songwriting is wederom best aardig, en aan creativiteit en goede bedoelingen ontbreekt het niet. Het refrein is in bedoeling best catchy ook. Het zonnige The Stalker klinkt ineens als een andere band. In positieve zin, want je waant je in Engeland, middenin de jaren 80. And If heeft wat leuke ideeën, die uiteraard niet goed uit de verf komen. Wat countryriffs proberen het geheel wat ruiger te doen klinken. Het refrein heeft een goed bedachte hook, maar het blijft bij de gedachte.

Dit is van een buitengewoon simpel niveau, zelfs voor punk. Redelijk catchy is het wel, dus ondanks de matige instrumentbeheersing is het nog best leuk. Dit album is een beetje hetzelfde als een drol draaien die op een vrolijke smiley lijkt: best grappig maar het blijft shit.

Score:

50/100

Label:

Echozone Records, 2019

Tracklisting:

1. Romantic Tragedy
2. Love Me or Leave Me
3. The Stalker
4. And If
5. Black Bird
6. Friends
7. Favourite Song
8. Red Light
9. Cryptographic
10. No Song for Lovers

Line-Up:

  • Thorsten – Gitaar
  • Dennis – Basgitaar
  • Frank – Gitaar, Stem
  • Achim – (Get)rommel

Links: