In My Shiver – Delicate Poison

In My Shiver – Delicate Poison
Hypnotic Dirge Records, 2014

Uit Italië komt In My Shiver, een trio dat in 2010 debuteerde met de schijf getiteld Black Seasons die gelimiteerd op de markt kwam via een Koreaans label. Begin dit jaar kwam deze opvolger uit, gepresenteerd als experimentele shoegaze- blackmetal.

De blackmetal ligt redelijk fundamenteel in de basis van Delicate Poison. Soms wat rommelig klinkend, toch vaak voortstuwend op ouderwetse blackmetalritmes, met name vanuit de drumkit. De nummers zijn relatief lang waarbinnen het helaas wat aan afwisseling ontbreekt. De shoegaze-elementen waar de band over spreekt heb ik ook elders beter gehoord. Het lijkt alsof In My Shiver de muziek die het wil maken eigenlijk niet helemaal beheerst. Vooral in het nummer Into The Gray Line lijkt dat gegeven te spelen.

Qua eindproduct is het een beetje een grijze massa, zwevend tussen duidelijke blackmetal-invloeden en de experimentele twist die het trio eraan geeft. Door de sponning van de nummers wordt het luisteren van het hele album echter betrekkelijk saai. Veel van dezelfde materie, geen echte hoogtepunten en het experimenteren is redelijk afgekaderd. Er wordt veelal gesproken over bands als Amorphis en Katatonia als vergelijkende bands om nieuwe fans van In My Shiver mee aan te trekken, toch mogen deze Italianen nog lang niet tot hetzelfde niveau gerekend worden.

Tracklisting:
In My Shiver -  Delicate Poison

  1. Closed View
  2. False
  3. Liquid Hour
  4. Into The Gray Line
  5. Drain
  6. Empty Wealth

Line-up:

  • MKh979 – Zang, Gitaar, Drums
  • Asha – Gitaar
  • Lux Occulta – Bas

Links: