In Clear Sight – Fuck Fairytales, This is Reality

In Clear Sight – Fuck Fairytales, This is Reality
Clenched Fist Records, 2011

In Clear Sight is een olijk zestal uit Antwerpen. De band, begenadigd met twee zangers, is gespecialiseerd in het maken van rustgevende lounge met tinten ambient en lichte drones. Af en toe duikt er ook een rustgevende beat op die van deze plaat hét onmisbare bestanddeel maakt bij een kalme wandeling in het park. Geloof je het zelf?

Naar de reet met die dwaze verhalen, dit is de realiteit: In Clear Sight maakt waanzinnig brute hardcore met de nodige beatdowns en metal-invloeden. Denk aan wat Pay No Respect, Liferuiner, First Blood, xAFBx en Terror doen. In Clear Sight doet het echter beter dan alle talloze kopieën uit dit genre (waar ik, toegegeven, nog altijd een zwak voor heb), want ze vergeten om naast het bruut doen ook eens degelijke songs te schrijven.

Vergis je niet: alles aan deze schijf is zo cliché als rode rozen, suiker bij de thee en stokoud persoon X die tegen je zegt dat je wel heel erg lijkt op familielid Y, gevolgd door het nodige knikken en bevestigend gemompel. Met ‘alles’ bedoel ik onder meer de titels en de songteksten, de singalongs en de breakdowns (inclusief afremmen). Maar dit genre is nooit de subtiliteit zelve geweest. En originaliteit, wie geeft daar nu nog om? Fuck Fairytales, This is Reality is een plaat die toont hoe lompe hardcore zou moeten klinken.

Tracklisting:
in clear sight - FFTIR

 1. Intro
 2. Divinity
 3. Back in the Day
 4. Big Boy
 5. We Count You Out
 6. Silence
 7. Struggle for Life
 8. Crucial Pain

Line-up:

 • Kenny Thys – vocalen
 • Roger Jr. De Koning – vocalen
 • Tom Van Bouwel – gitaar
 • Tijs Hostyn – gitaar
 • Yannick Van De Venne – bas
 • Gael Renier – drums

Links: