In Articulo Mortis – Testament

De Franse gezelschap van In Articulo Mortis brengt het eerste album uit, genaamd Testament. Dit album zou oorspronkelijk in de jaren negentig worden uitgebracht, maar om mij onbekende redenen is dat nooit gebeurd. In 2012/2013 is Testament dan uiteindelijk wel opgenomen en samen met enkele nummers van de eerste demo Sombre Mélancolie tot een compleet album verwerkt. Het heeft daarna dus uiteindelijk nog drie jaar geduurd voordat de plaat daadwerkelijk uitkwam.

Testament is een album dat volgens de band zelf een ode brengt aan de Franse blackmetalscene uit de jaren negentig. Die invloeden kun je ook terug vinden op de plaat, ware het niet dat deze nummers te goed zijn geproduceerd om in dat straatje de parkeren. Als ik denk aan de black metal uit Frankrijk uit die periode, denk ik aan ondermaatse producties en platen die qua opnamekwaliteit net zo slecht zijn als de Franse auto-industrie. Testament klinkt bijna te netjes.

Natuurlijk klinkt niet alles slecht en staan er nummers op die prima klinken, zoals La Rose Et La Marbre en Lunar State. Dit zijn dan ook de weinige nummers waarvan ik denk: “Ja dit klinkt lekker.” Verder is er nog het gevalletje van irritante, cleane zang dat helemaal niets toevoegt aan welk nummer dan ook op deze plaat.

Dit is het eerste en laatste album wat de heren van In Articulo Mortis gaan uitbrengen. Naar mijn mening is dat een prima plan, want meer van dit is niet nodig.

Score:

40/100

Label:

Herbert West Productions, 2017

Tracklist:

 1. In Articulo Mortis
 2. Le don obscur
 3. Succubus
 4. La Rose Et La Marbre
 5. My Underwater Queen
 6. Embrace The Reapers Wrath
 7. Lunar State
 8. Diaboli In Amorem

Line-up:

 • S – Zang
 • M – Gitaar, Bas
 • C – Gitaar
 • J – Drums

Links: