Imprisoned in Flesh – From Arrogance to Extinction

Vierde EP van het Oostburgse Imprisoned in Flesh, een vijftal dat al sinds 2011 samen death metal maakt die de minst fijne kant van de mensheid belicht. The Cancerous Wings of Humanity was de meest recente, nu is er From Arrogance to Extinction. 25 minuten oldschool death metal die de buurt even wil wakkerschudden, letterlijk en figuurlijk.

De vorige keer had ik het over een vrij technische vorm van death metal, en wederom overvalt het me een beetje dat het allemaal relatief technisch in de oren klinkt. Opnieuw moest ik denken aan Pestilence, zonder dat ik de tekst van de vorige review gelezen had. Niet enkel Pestilence, ook Death schiet meer dan eens in gedachten. Daarnaast ook lekker veel Earache materiaal uit de beginjaren ’90. In vergelijking met de vorige EP klinkt dit From Arrogance to Extinction iets vinniger, snediger, minder zompig. De vocalen staan opnieuw hard, zonder dat er spierkracht verloren gaat. Imprisoned in Flesh maakt een mooie balans tussen onderbuik en hoofd, tussen fysieke kwaliteiten en techniek. Fijn ook om de bas zo helder en onderscheidend te kunnen horen in de mix.

Pas maar op Deathcult Monolith, deze heren zijn aan een inhaalbeweging bezig en azen op de plaats bovenaan de Nederlandse deathmetalhitlijsten. Luistertips: Under a Smirking Sun (lekkere, zure Carcass-invloeden) en het verhabbezakkende nummer Redemption of a Warlord.

Label:

Eigen Beheer, 2022

Tracklisting:

1. An Ode to the Beheaded King
2. Under a Smirking Sun
3. Planet of the Idiots
4. Redemption of a Warlord
5. Nauseating Agony
6. The Flying Foam Massacre
7. Resolution of a Dying Species

Line-up:

  • Sam – Bas
  • Wouter – Drums
  • Lau – Gitaar
  • Lava – Gitaar
  • Martijn – Keel

Link: