Imprecation – Damnatio Ad Bestias

Bent u al gedoopt in het bloed van Satan? Voor de leeuwen gegooid? Gekruisigd? Neergestoken op het altaar van de dood? Het Amerikaanse Imprecation heeft een neusje voor morbide onderwerpen. Beoordeel het boek niet op zijn kaft, is het spreekwoord, maar bij Imprecation kan dat geen kwaad.

Old school death metal maakt deze band. Volgens de informatie bij deze release is dat een ‘trendy label’, maar hey, bij Zware Metalen zijn we trendy. Sinds 1991 is Imprecation al actief, maar 1998 betekende het einde van de band. Na een pauze van tien jaar is Imprecation in 2009 weer begonnen met een vrij verse nieuwe line-up. Afgezien van een prima langspeler met de illustere titel Satanae Tenebris Infinita, leverde de band vooral een overdaad aan splits en demo’s. Wie zijn death metal graag gepolijst heeft hoeft dit niet te proberen.

Damnatio Ad Bestias is vooral een album voor de old school death metal liefhebber. Binnen het genre is dit een goede release. Blastbeats, thrash, Celtic Frost-invloeden, solo’s, schorre grunts en lopende drums in de refreinen. Hier en daar wordt een intermezzo’tje toegevoegd en regelmatig komt er een tempowisseling voorbij. Doominvloeden zijn te horen. De structuur is vaak wat fragmentarisch, en daardoor draaft Imprecation soms wat door. Bovendien is het redelijk eentonig te noemen. Een paar nummers die boven het maaiveld uitsteken zijn: Baptized in the Blood of Satan, Morbid Crucifixion en het titelnummer Damnatio Ad Bestias.

Geen revolutionair album dus. Vooral leuk voor de liefhebber. Bovengenoemde nummers verdienen een luisterbeurt, want die zijn echt wel hard.

Score:

75/100

Label:

Dark Descent Records, 2019

Tracklisting:

 1. Temple of the Foul Spirit
 2. Morbid Crucifixion
 3. Baptized in Satan’s Blood
 4. Beasts of the Infernal Void
 5. Damnatio Ad Bestias
 6. Dagger, Thurible, Altar of Death
 7. The Shepherd and the Flock
 8. Ageless Ones of None

Line-up:

 • Ruben Elizondo – Drum, Keyboard
 • Dave Herrera – Vocalen
 • Milton Luna – Basgitaar, Gitaar
 • Jeff Tandy – Basgitaar
 • Dustin James – Gitaar
 • Earl Long – Gitaar

Links: