Impiety – Versus All Gods

Soms, als je al heel lang metalmuziek beluistert, kom je van die bands tegen waarvan je telkenmale tegen jezelf zegt: “Die band moet ik eens oppikken. Die releases moet ik eens grondig gaan beluisteren.Impiety, een obscuur collectief uit Singapore, is zo’n band. Elke keer denk ik, nu komt het ervan maar steeds komt er iets tussen!

Ik zou me eigenlijk moeten schamen. Jongens toch! Want Impiety bestaat al sinds mensenheugenis, of eigenlijk sinds 1990. Met Versus All Gods levert hij reeds de negende plaat af. Je kan bezwaarlijk zeggen dat de leden niet hun best doen. Wie de band een beetje kent, merkt immers fijntjes op dat er tussen die full lengths nog een heel arsenaal aan andere releases beschikbaar zijn, van EP’s over splits tot livealbums. Grondlegger Shyaithan heeft ditmaal, met twee andere ongure trawanten, opnieuw een stevige plaat in elkaar gebokst en getimmerd. Het album werd opgenomen in Polen en dit in de befaamde Hertz-studio. Je krijgt dus een release voorgeschoteld met een meer dan puike sound met lekker getriggerde basdrums en een vet snare-geluid.

De heren geven na een typische intro meteen gas. Met Reigning Armageddon wordt direct de stempel gedrukt, een meer dan typische stempel als je het mij vraagt. Lekker geile, beukende black metal met een dikke saus death en een snuifje thrash. Hier en daar een stevige doch flitsende solo en een raspende keelreutel mogen evenmin ontbreken. Veel variatie zit er niet tussen de tien nummers. Er wordt stevig geketeld en doorgepeest, de snelheid ligt lekker hoog. Luister je hier doorheen dan hoor je toch dat de band de kennis en kunde bezit om goede nummers te maken. Zo zit er in Djinn Of All Djinns een goed doordacht, melodieus riedeltje verstopt en lijkt in het daaropvolgende Barbarian Black Horde drummer Dizazter niet de minste moeite te hebben met de verschillende ritmewisselingen. In Azazel worden je oren en gehoorgangen geteisterd door bijtende solo’s afkomstig van de hand van Iszar. Ook in dit nummer krijg je spontaan zin om de titel lekker, op gepaste tijden wel te verstaan en mooi in de maat, mee te kelen! Daarna is het even rusten, want met Inviktus Satanikus wordt er zowaar een griezelig pianodeuntje als intermezzo gebruikt. Flauwekul moeten de bandleden dan weer gedacht hebben, want met Terrror Occult Dominion knallen ze alle vensters en deuren aan gruzelementen. Ram, ram, ram… Nog te vermelden: de feeërieke vrouwenzang op Interstellar Deathfuck, had niet gehoeven van mij, maar we gaan niet zeuren.

Vet tussendoortje deze Versus All Gods. Niks nieuws, niks wereldschokkends maar wel lekker. Eindelijk ben ik erin geslaagd, eindelijk heb ik een release van Impiety volledig kunnen doorgronden en het is de moeite!

Score:

85/100

Label: 

Evil Dead Productions, 2020

Tracklisting:

 1. Intro: Kommand IX
 2. Reigning Armageddon
 3. Djinn Of All Djinns
 4. Barbarian Black Horde
 5. Azazel
 6. Inviktus Satanikus
 7. Terror Occult Dominion
 8. Dajjal United
 9. Interstellar Deathfuck
 10. Magickal Wrath

Line-up:

 • Shyaithan – zang, bas
 • Dizazter – drums
 • Iszar – gitaar

Links: