Impenetrable Darkness – Cosmic Termination

Uit Athene, Griekenland, komen deze drie heren van Impenetrable Darkness. Cosmic Termination is een korte EP: er staan maar 2 nummers op verzameld. Je kan je dan al snel de vraag stellen of dit de moeite is om te bespreken. Ik denk het wel. De heren hebben niet voor niets iets meer dan elf minuten hun best gedaan. En voor een eerste kennismaking kan dit best tellen.

Ageless Death is een typisch old-school blackmetalnummertje. Thrashy begin en dan vervolgens het vuur erin met heel wat variatie op drum, die de simpele schuifriffjes ondersteunen. De vocalen van P. zijn vuil en smerig en snijden als een mes door bevroren boter. Het daaropvolgende Infinite Of Black Destruction, het beste nummer van de twee, start dan weer heel anders. Er wordt tijd gemaakt om het nummer op te bouwen, een eerder sturend gitaarthema wordt bijna op klassieke heavymetalwijze van een toch wel lekkere solo voorzien. Lang duurt dit alles niet, want voor je het weet zit de snelheid er weer goed in. Een wel ietwat irritant gitaarriedeltje neemt kortstondig de bovenhand. Gelukkig is er opnieuw een smerig thrashy thema dat de boel weer snel genoeg op sleeptouw neemt alvorens het nummer eindigt met een blastthema en dat irritant leadlijntje weer, dat gelukkig wordt omgevormd tot een epische afsluiter.

Voor fans van oude helden als Bathory maar ook Taake en ander zwart gespuis. Jammer is wel dat die typische Griekse feel wat ontbreekt.

Label:

Eigen Beheer, 2020

Tracklisting:

  1. Ageless Death
  2. Infinite Of Black Destruction

Line-up:

  • P. – Zang
  • A.D. – Gitaar, bas
  • A.C. – Drums

Links: