Impellitteri – System X

Impellitteri – System X

Na een rust periode is Impellitteri weer terug en wel op een nieuw label en met een nieuwe line up… of toch niet…. Graham Bonnet, (ex-Alcatraz en Rainbow) is weer terug bij Impellitteri en hoe. Zijn rauwe maar krachtige stem past prima bij deze no nonsense langspeler.


Impellitteri bestaat inmiddels al zo’n 15 jaar en draait om gitarist Chris Impellitteri. De band past in het rijtje Malmsteen. De band maakt een “simpele” toch krachtige mengeling van rock en metal waarbij het volume iets hoger mag wanneer de highspeed solo’s door de speakers knallen.De cd is, zoals eerder gezegd, vrij simpel en in deze tijd, waar een band minstens een 100 koppig koor als intro moet hebben, een ware verademing voor de shred/solo liefhebber.
Nummers als “Rock n’ Roll Heroes” en “She’s a Nighttime Woman” blijven lekker hangen en maken deze plaat een plezier om naar te luisteren, even geen maatwisselingen of dat soort grappen, even gewoon onderuit zitten en luisteren naar iets wat niet drie keer hoeft te worden teruggespoeld om het te snappen.


Jammer alleen is dat de cd maar een 40 tal minuten duurt maar gelukkig bestaan er repeat knoppen om de wat rustigere nummers als “What Kind Of Sanity”, “Why Do They Do That” en “United We Stand” nog een keer tot je te laten komen.


Een aanrader voor degene die bekend zijn met Impellitteri maar zeker de moeite waard voor hen die ze nog niet kennen.

Tevens zou ik zeggen, ga eens opzoek naar het wat oudere materiaal van de band.