Icons of Brutality – Between Glory and Despair

Icons of Brutality – Between Glory and Despair
Cyclone Empire, 2013

Een Nederlandse band die debuteert op Cyclone Empire, één van de tehuizen voor old school death metal-bands. Het is een collectief uit Hoogeveen, bestaande uit kerels die hun sporen al eerder hebben verdiend bij bands als Absorbed en The 8th Sin. Between Glory and Despair is de naam van de plaat.

Een feest der herkenning is het geworden. Ergens tussen Groot-Brittannië en Zweden in moet je deze garde positioneren. Met een gitaarsectie die laveert tussen Bolt Thrower en Dismember, een lompe grunter en een drummer die niet vies is van een hogere/hardere versnelling à la Carcass tussen al het pure gebeuk door, kom je al behoorlijk ver als het goed is uitgevoerd. Dat is het, meer, het is prima uitgevoerd, met een extra dosis Zweedse melodieuze grooves (Entombed) en enkele behoorlijk heavy rockende solo’s hier en daar (waar komen die vandaan?). Daar beperkt Icons of Brutality zich trouwens niet toe, een nummer als Sacred Days of Tyranny is gewoon brute US death metal! Inwisselbare nummers? Ik dacht het niet.

Aardig plaatje dit, dat net als de eerste Bloodbath divers genoeg is om je aandacht erbij te houden en een breed death metal-publiek moet kunnen aanspreken. Geslaagde “binnenkomer”.

Tracklisting:
Icons of Brutality

 1. Just Let Them Burn
 2. Between Glory and Despair
 3. Accompanied By Attrition
 4. Icons of Brutality
 5. Built to Grind
 6. Unleashed By The Carnifex
 7. Right Leg Solution
 8. Sacred Days of Tyranny
 9. Battalion 666

Line-up:

 • Knolle – Bass
 • Jeunis – Guitars (lead)
 • Jimme – Vocals
 • Bakvet – Drums
 • Appe – Guitars (rhythm)

Links: