Ice Nine Kills – Welcome To Horrorwood: The Silverscream 2

Heeft Ice Nine Kills‘ frontman Spencer Charnas zijn 28-jarige verloofde vermoord? Met deze vraag start de nieuwe plaat van deze Amerikaanse melodische metalcore band. Misschien kunnen we hun muziek beter omschrijven als horrorcore. Fans van over de hele wereld, mezelf incluis, weten dat deze heren immers hun muziek, hun videoclips maar vooral hun teksten, inspireren op horrorfilms. Ik verwijs hiervoor ook even dunnetjes naar het vorige album The Silver Scream uit 2018. Net met dat album gingen de deuren voor deze heren helemaal open. Nochtans was ook Every Trick In The Book (2015) een meer dan degelijke plaat. Het spreekt natuurlijk voor zich dat de heer Charnas zijn verloofde niet heeft vermoord maar… hoe pik je anders het verhaal terug op dat je hebt laten liggen na de vorige plaat?

Op dit nieuwe album trekt Ice Nine Kills weer alle registers open. Een moddervette productie, magistrale songs met dito teksten, de één al wat meer meezingbaar als de andere, een heel arsenaal aan goed uitgewerkte videoclips… het kan niet op! En geef ze eens ongelijk! Ik zeg het je al op voorhand, deze plaat, die de wellustige titel Welcome To Horrorwood: The Silverscream 2 meekreeg, is fantastisch.

Echt? Ja echt! en wie zegt dat? Ik! Maar ook mijn dochter van veertien! Ice Nine Kills is immers die band waar heel wat ritjes naar menig sportclub mee werden opgeleukt. En dan kan je zeker zijn, het is een fantastische plaat. Nog even vermelden dat zo goed als de volledige line-up is gewisseld. En dat is op zich een jammerlijke zaak, nochtans wordt er niet aan muzikale kwaliteit ingeboet. De heren JD aka Justin DeBlieck en Justin Morrow, die nu bast bij Motionless In White, waren toch sinds 2009 actief in de band en brachten heel wat bij, ook live. Zo kon ik de heren eens op het podium aan het werk zien in de Biebob te Vosselaar tijdens één van hun Europese tours. Impressionant! Spencer Charnas is alzo dan nog het enige overblijvende en stichtende lid.

De plaat start met een heerlijk verhalende intro, de sfeer is direct gezet. En vervolgens rol je in Welcome To Horrorwood om te eindigen bij Farewell II Flesh. Klinkt misschien overdreven, maar op deze plaat staat nu eens geen slecht nummer. Heel wat van deze pareltjes verwijzen naar cult films als daar zijn Pet Sematary of American Psycho. En laat het nu zo zijn dat deze nummers respectievelijk Funeral Derangements en Hip To Be Scared, met een gastbijdrage van Jacobi Shaddix (Papa Roach), er net wat bovenuit steken. Verder passeert er nog een verwijzing naar de Chucky-films in Assault And Batteries. Vermoedelijk mis ik er nog een heleboel daar mijn kennis daar niet echt ligt.

Funeral Derangements kent met zijn stevig arsenaal aan vocale salvo’s, breakdown’s, een dubbelbasthema op het einde van het nummer en een meezingbaar refrein zijn gelijke niet. Hip To Be Scared omgordt zich dan weer door ijzersterke riffs en melodieuze thema’s, opnieuw een ijzersterk refrein en een wat ludiek brugje.

Magistraal album zowel muzikaal, productioneel en visueel! Alles klopt! Dat zie je toch niet al te vaak. En? Oh ja! Hup en de gas erop naar de volgende sportles! Wie houdt er even mijn telefoontjes in de tussentijd tegen….

Score:

98/100

Label:

Fearless records, 2021

Tracklisting:

 1. Opening Night
 2. Welcome To Horrorwood
 3. A Rash Decision
 4. Assault And Batteries
 5. The Shower Scene
 6. Funeral Derangements
 7. Rainy Day
 8. Hip To Be Scared
 9. Take Your Pick
 10. The Box
 11. F.L.Y.
 12. Wurst Vacation
 13. Ex -Mortis
 14. Farewel II Flesh

Line-up:

 • Spencer Charnas – Zang
 • Joe Occhiuti – Bas, zang
 • Dan Sugarman – Gitaar
 • Ricky Armellino – Gitaar, zang
 • Patrick Galante – Drum

Links: