I Chaos – The Human Repellent

I Chaos – The Human Repellent
R.I.T.F. Records, 2011

We nemen twee ongeboren baby’s, de één nog lelijker dan de andere. Vervolgens sporen we baby nummer één aan om de onderkaak van het premature lichaam van zijn buurman met geweld los te rukken. Een chaotisch bloedbad is het gevolg. Dit alles is vastgelegd op het artwork van de eerste langspeler van I Chaos. Als je vervolgens ziet dat “R.I.T.F. Records” staat voor Raped In The Face Records, weet je dat we hier met bruutheid te maken zullen hebben. De EP van twee jaar geleden kon ik goed hebben. Kijken wat The Human Repellent ons brengt.

Ook dit album staat weer garant voor een portie bruutheid waar een breed gezelschap plezier aan kan beleven. Liefhebbers van Cannibal Corpse en andere ratelaars zoals Prostitute Disfigurement zullen kicken op het praktisch continu ingedrukte gaspedaal, terwijl fans van de wat modernere metalvarianten (ik noem een Lamb of God of zelfs Goatwhore) kunnen genieten van de agressieve wendingen en de brute vocalen. Begrijp me niet verkeerd, we hebben hier gewoon te maken met klinkklare brutal death metal met scheurende riffs en alle andere traditionele ingrediënten, maar toch lukt het I Chaos om de boel toegankelijk en voor een lange tijd boeiend te houden. De passende productie geeft het slingerende riffwerk veel bijval en maakt het plaatje compleet.

Na enkele luisterbeurten begint het allemaal wel wat op elkaar te lijken, maar dat is eerder een leermoment voor een volgende plaat dan een wezenlijk kritiekpunt op wat nu wordt gebracht. Net als de EP is dit ook niks nieuws onder de zon, maar The Human Repellent telt zeker mee in de Nederlandse brutal death metal-scene.

Tracklisting:
I Chaos - The Human Repellent

 1. Scattered Remnant
 2. The Admonishment
 3. Down Comes the Framework
 4. Revulsive Butchery
 5. Sons of Slaves
 6. Imprisonment
 7. Chaos Revolts
 8. Degenaration Sublime
 9. Sworn to Repel
 10. Mass for the Blind

Line-up:

 • Joost Van Der Graaf – Bass
 • Koen Herfst – Drums
 • Rory Hansen – Guitars
 • Harry van Breda – Vocals

Links: