I Chaos – I Chaos

I Chaos – I Chaos
Eigen beheer, 2009

Nieuw in dit theater: I Chaos van eigen bodem. De roots van de bandleden liggen ondermeer in projecten als Creepmime, Blo.Torch en Cypher en de band moet niet verward worden met de gelijknamige funeral doom-band uit Rusland. De eveneens gelijknamige EP vormt het eerste product van dit ambitieuze gezelschap.

Death metal spelen ze, voorzien van diepe, soms gorgelende grunts die zich regelmatig kenmerken door lange uithalen. Met de nodige complexiteit (leuk soleerwerk in Pandemic Massacre) speelt de band haar muziek doorgaans volgens het brute boekje. Met hier en daar wat core- en thrash-invloeden (Battlefever) zal de band toch een breed scala aan gewelddadigheidsbekleders aanspreken, en terecht. Als een lompe wals baant de band bochten en obstakels negerend over een reeds geplaveid pad richting ultieme bruutheid. Inderdaad, I Chaos staat niet direct voor vernieuwing, eerder voor destructie. Het lekkerste nummer vind ik Revelation, een song die pompt, blaast, briest en braakt en daar houden we van, nietwaar? Productietechnisch is dit af. Met name het zwaardere drumgeluid doet me een plezier en verder is alles gewoon prima te volgen.

Al met al is dit gewoon alleraardigst. Het dagelijkse recept: lompheid, bruutheid, blastbeats, vieze vocalen en vakmanschap. Toch in de gaten houden dit!

Tracklisting:
I Chaos - I Chaos

  1. Imprisonment
  2. Revelation
  3. Battlefever
  4. Pandemic Massacre

Line-up:

  • Harry van Breda – Vocals
  • Rory Hansen – Guitars
  • Joost van der Graaf – Bass
  • Koen Herfst – Drums

Links: