Hypnosia – Extreme Hatred

Hypnosia is een thrashmetalband uit… Zweden. Niet bepaald het eerste land waar je aan denkt bij dit genre. Maar muzikanten die voor dit genre kiezen, zijn vaak gewend tegen de stroom in te zwemmen en geheel in stijl knokten de Scandinaviërs zich naar een respectabele plek in de underground. De band werd opgericht in 1995 en opgedoekt in 2002. Er verscheen slechts één volledig album: Extreme Hatred. Dit album werd in 2014 al eens opnieuw uitgebracht via Hammerheart Records en verschijnt nu voor de derde keer. Naast een cd-versie is er ook een lp-versie in verschillende kleuren vinyl beschikbaar.

Allemaal leuk en aardig, maar van dit soort hebbedingetjes hoeft Hypnosia het niet te hebben. Vanaf de allereerste noot wordt duidelijk dat we te maken hebben met een klasse thrashmetalplaat. Vol energie, haat en nijd worden de nummers eruit geknald. Dat Kreator een grote invloed is boeit werkelijk geen zak als het met dergelijke kwaliteit wordt gebracht. De openingsriff van Gates Of Cirith Ungol had zo op een Kreator-album uit de jaren ’80 kunnen staan maar dat geldt net zo goed voor het snelle geweld van bijvoorbeeld Circle Of The Flesh.

Na al die jaren heeft Extreme Hatred niets aan kracht ingeboet. Sterker: dit past perfect in je collectie als je Pleasure To Kill, Swallowed In Black, The Feast Begins At Dawn of Hell Awaits met enige regelmaat draait. Kwaliteitsthrash dus!!!

Label:

Napalm Records, 2021

Tracklisting:

 1. Extreme Hatred
 2. Circle Of The Flesh
 3. The Last Remains
 4. Operation Clean – Sweep
 5. Comatose
 6. Act Of Lunacy
 7. Gates Of Cirith Ungol
 8. Hang ’em High
 9. Traumatic Suffering

Line-up:

 • Mikael “Cab”  Castervall – Zang, Gitaar
 • Hampus Klang – Gitaar
 • Lenny Blade – Basgitaar
 • Michael “Mike” Sjöstrand – Drums

Link: